söndag, december 28, 2008

här kommer mera bilder gott folk






















ja här var lite mer bilder på oss i den stora staden. sista bbilden är på massor av folk som gapar och protestrerar mot våldet i palestina och det var ett väldigt liv. massa poliser och sirener och hästar och ja gud vet v ad. usa va!! puss och kram

first day as americans

hello!
vi vet, vi är sjukt bra på att uppdatera, men de blir ju så roligt när ni kommenterar så flitigt! keep up the good work!
nu sitter vi på vårt hostel och myser. allt är verkligen hur bra som helst och de flesta mäniskor är jättetrevliga, de är bara att ställa sig i ett gatuhörn och se lost ut så kommer de fram någon go amerikan och frågar om vi behöver någon hjälp.vädret har verkligen förvånat oss, vi kom hit utrustade med varma vinterskor, vinterjacka, koftor och halsdukar men på gatan möts vi av folk utan jacka och till och med några med shorts. det har nog varit runt 15 grader ute i dag, inte ens vinden är kall. detta firade vi med att shoppa loss på forever 21 där det var sjuk rea.

köpte tunnelbane kort i dag och har nu lärt oss stytemet men vi känner oss fortfarande väldigt borta när de gäller gatunummer och blocks, för att inte tala om väderstreck. vi har däremot snabbt fattat tycke för vårat eget lilla hood, East Village, och har antagligen redan hunnit hitta en stammismataffär precis runt hörnet. vårt hostel gillar vi också jättemycke och funderar starkt på att återvända hit efter ett nyår i harlem. (hugo, ett hostel är ungefär som ett vandrarhem).. och medan vi sitter här i "common area" får vi smaka på konstiga saker som vår nya kinesiska amerikan bjuder på. och ikväll ska vi, de tyska tjejerna, kinesen och två grabbar från californien ut och käka. spännande! haha, sjukt vad vi får sätta vår engelska på prov redan..



två bruttor på planet.

spotted; someone saw pernilla van der woodsen getting off a train at grand central...


sen myste vi lite på grand central.



en lost turist.

framme i N.Y!!

hej sverige!!
nu sitter vi på vårt hostel och har precis ätit frukosten som ingår ( muffins, sylt, saft...) med våra nya kompisar och rumskamrater, två tyska tjejer.
flygresan gick toppen, förutom att moa blev muddrad i alla säkerhetskontroller av okänd anledning samt att våra fötter svullnade upp så att vi knappt kunde få på oss skorna. men de 9 timmarna bara flög i väg!(hehe)
framme i usa var det sjukt långa köer och bitchiga frågvisa vakter som ville veta exakt vad vi skulle göra i new york och tog våra fingeravtryck. vi hittade en konstig buss med en flummig men härlig busschaufför som såg till att vi kom direkt till dörren till vårt hostel.
och hostelet var över förväntningarna! fräscht med goa toaletter och duschar och trevligt folk. vi bor med fyra andra tjejer vilket är skönt. är fortfarande ovana vid att sova i flerbäddarsrum. vi var sjukt jetlagade och kämpade oss för att vara vakna. stupade i säng åtta lokal tid, två på natten i sverige och sov tolv svettiga timmar. konstigt nog har vårt rum inget lås utan bara skåp med lås så mitt i natten vaknar moa av att det står en the ring-likanade tjej vid hennes sängkant och visk-skriker: whats your room number???? you are in my bed!!
moa sjukt yrvaken och fattar ingenting, mumlar lite svengelska och det slutar med att alla andra vaknar och tjejen fattar att hon är i fel rum.
vårt hostel ligger ligger i east village och idag ska vi utforska vårt hood och köpa tunnelbanekort och utnyttja det till fullo. har tillexempel fått höra att det är sjuk rea på Macy´s så där kan vi nog fördriva några timmar. vi hörs senare! puss och kram på alla er där hemma!