söndag, januari 11, 2009

på väg igen..

puh! nu sitter vi på - kan ni gissa - vårt gamla hostel i east village! haha.
men det har löst sig. världens bästa peo wenander ringde och väckte vd:n för STA (eftersom dom har STÄNGT på söndagar). vd:n i sin tur ringde en tjej som fick åka till uppsala och gå in i datasystemet. haha. där det inte var något fel alls. alla biljettnummer fanns och hon fattade inte hur det kunde bli såhär. hon sa att det händer inte, det är en chans på miljonen. kul att vi var den chansen! haha.. hursomhelst åker vi precis samma rutt fast ett dygn senare.
vi sov i högst två förvirrande timmar på flygplatsens stenhårda golv, så när vi fick reda på detta sex på morgonen var vi sjukt trötta och visste inte var vi skulle ta vägen. kände inte riktigt för att spendera ytterligare 17 timmar på flygplatsen innan planet skulle gå. STA står för taxi och mat detta dygn, men inte boende. och vi bara längtade efter en säng. och ingen personal i qatar airways så långt ögat kunde nå. de öppnade först 5 på eftermiddagen.
efter många timmars virrande fram och tillbaka, trötta och irriterade gav vi upp.
så vi tog helt enkelt en taxi tillbaka till stan och köpte ett rum för fullpris och har nu sovit från nio i morse till nu klockan tre. så nu är det bara att vänta på att det ska bli kväll- igen.
hoppas fan att vi får åka förstaklass som kompensation...

här sover vi så gott....

vårt första äventyr

herregud!! vad är det som händer? vi fattar ingenting, men vi är iallafall strandsatta här på JFK flygplatsen i new york och kommer inte härifrån. '
allting började med att vi, glada och pirriga, hade gått igenom alla säkerhetskontroller och tittar i affärer i väntan på boarding. plötsligt ropas det ut i högtalarna : IVERSON MAO! IVERSON MAO! contact qatar airways immediately!!
Mao aka Moa springer dit och får höra att våra biljetter helt enkelt inte existerar. nähä. biljettnumret finns inte. vi har inga e-tickets. nähä?! dom ber oss kontakta vårt resebolag. dom har stängt efter sju. jaha. försöker förgäves på alla sätt att få tag i STA travels, ringer och väcker pillans föräldrar som får leta nummer, moa ringer till STA usa som säger att dom inte kan komma in i sveriges databas, vi ringer till STA singapore, STA europe, STA korea, alla säger samma sak. ingen kan hjälpa oss. och STA har inget journummer..
'
vi får alltså inte åka med planet som nu har boarding. paniken börjar växa och med gråten i halsen frågar vi vad det kan kosta att köpa nya biljetter bara vi får åka med. nittiotusen. som hittat! så vi tog det och åkte, och nu är vi i hong kong!
eller inte. nu sitter vi här på flygplatsen och väntar på att STA ska öppna i sverige. alla i qatarbesättning var jättegulliga och tyckte synd om oss, vi bytte nummer om det skulle vara något och vi fick 400 kr från dom att köpa mat för. haha. sjukt gulligt. så nu sitter vi här och festar. kinamat,cola, frukt, nötter, chips, vatten, godis, choklad, vi tyckte lite synd om oss själva. men vi tänker att vafan, ingen idé att sura när det nu ändå är såhär.

här är iallafall klockan nu kvart i tolv på natten, kvart i sex på morgonen hos er. STA öppnar halv tio så då ska vi ringa och kräva nästa flyg till hong kong. detta är INTE OKEJ.
men just nu har vi mysigt. ska kolla på film och vräka lite nu.
herregud, vi fattar knappt att det är sant. vad hände? vad gör vi om STA har stängt på söndagar? var tar våra dagar i hong kong vägen? kommer vi få någon ersättning? flyttas hela resan fram eller förlorar vi dagar någon stans? hatar gud oss?
det verkar bli en lång natt...