torsdag, februari 19, 2009

underbara dag!

hej hopp!
vi ska snart berätta om vår underbara dag och bjussa på bilder men först.. BEHÖVER VI ER HJÄLP! gnugga geniknölarna nu!

vi ska ju göra fyra korre-repotage för p3 innan den 1 mars vilket är snart! tre av fyra är i princip kirrade men det fjärde...idétorka!! det är så svårt för oss att minnas. så ge oss tips, vad tycker ni har varit roligt att läsa om? det ska vara roligt, personligt och säga nåt om stället vi är på. första handlar om hongkong, andra om kambodja och tredje om vietnam. det fjärde får handla om i princip vad som helst, kan vara ett till om vietnam om det är så.
så kom igen nu, trogna läsare! vad har ni uppskattat mest?

idag vaknade vi, utsövda och härliga och efter varsin tonfiskmacka på hotellet började vi promenera till stranden som skulle ligga 3 km bort- en lagom morgonpromenad. regnet från igår var borta och solen gassade. vi gick och vi gick. en timme passerade, en och en halv.. 3 km brukar inte ta så lång tid?? tillslut fick vi inse att i vietnam betyder inte alltid tre kilometer tre kilometer.. det kan betyda dubbelt. så vi hoppade på en moppe och åkte den sista biten.

stranden var den vackraste vi nånsin sett. den sträckte sig så långt ögat nådde och var full av kritvit sand och bambuparasoller. underbart. inga plastsolstolsar och plastparasoller här inte. här spenderades hela dagen tillsammans med söta små tanter som sålde smycken. vågorna var jättehöga så vi vågade inte riktigt bada. det är ett sånt himla utåtsug. när vi bara doppade fötterna och en våg kom så trillade man nästan, och när vågen sögs utåt igen och man skulle gå uppåt fick man verkligen anväda sina små benmuskler.

vi åt också en himmlesk lunch, jättegod kyckling med grönsaker och ris. och allt blir ju så mycke bättre när man sitter under sitt parasoll och blickar ut mot ett tuskost hav. nästan så man skulle kunna avnjuta typ blodpudding eller något annat äckligt.
när vi senare skulle bege oss hemåt fick vi skjuts av två killar vi träffade på stranden. den ene kom från australien och hade sin egna turistbyrå, den andra kom från canada och hade sin egna restaurang. och nej, de var inte gamla gubbar som jobbat med detta innan och var experter, de var 25 år och bara hade det riktigt, riktigt gött. och på tal om det så har vi redan bestämt att vi ska köpa en enkel flygbiljett ner till thailand nästa vinter och lätt besöka vietnam igen och andra goa länder här i asien. vi har verkligen fått de klart för oss att man inte behöver jobba röven av sig 9 timmar per dag och spara så himla mycket pengar och stress, stress, stress för att åka runt här i asien. när pengarna börjar tryta är det bara att ta ett jobb. lovar att vi skulle kunna gå in i vilken affär som helst eller restaurang och fråga om jobb och de hade inte ens tvekat på att anställa oss. så där har ni våra planer nästa vinter!

på vägen hem stannade vi också till för att hämta våra handgjorda skor, de var jättefina, välgjorda och helt, helt underbara men aningen förstora. men inget stoppar väl en händig liten vietnamestant. vi ska tillbaka i morgon och hämta dem ett snäpp mindre. i morgon är också våra uppsydda kläder klara. moa har beställt ett par shorts, och pernilla en klänning (så klart). åh vad vi älskar denna staden redan.
här följer lite bilder från vår dag! planerar att morgondagen ska bli lika bra..
pusspuss