måndag, mars 23, 2009

gili air

teman teman!
imorse var vi uppe med tuppen nu igen! bokstvavligt talat faktiskt. har glomt att beratta vad vi har for nya hat-djur sen denna resa. det far bli en top tre.
3. odlor, sarskilt vart husdjur Made pa gili T. han dyker upp nar man minst vill det.
2. svinstora vidriga humleliknande flygande saker som envisas med att hanga runt hyddorna vi ater i. nar vi skriker och blundar och springer darifran skrattar localsen och ropar: not dangerous!!! som om det spelar nagon roll...
1. sa vardig forstaplatsen, iallafall enligt moa. TUPPAR! allting borjade i kambodja. prick 5 varje morgon satte ett tuppskralle igang att gala och moa som aldrig vaknar hon sover och alltid har oronproppar vaknade varje dag. inte pernilla. pernilla tyckte att moa overdrev nar hon gav tuppen hatiska blickar nar vi gick forbi den pa dagen. riktig idiot var den tuppen. och sen den har det bara forsatt.. alltid nagon javel som satter igang att gala ( eller skrika, hest och oronbedovande) och alltid vacka moa. pa gili T ar det tva tuppar fran tva olika vaderstreck som for konversation i gryningen. riktigt riktigt riktigt vidriga djur.

ja. och patal om djur akte vi hast och vagn for forsta gangen i gar. det var val kul, fram till att hasten satte av i galopp (satte av?? hastsprak nagon?) och vi flog bakat. hast ar det enda transportmedlet de har pa on, forutom skjutsa pa cykel, sa det ska tydligen ga fort. det ar liksom ingen asfalt eller nat pa trawagan heller, det ar sand med stora stenar i som vagar sa farden var skumpigare an nagot annat vi akt. men men, fram kom vi.
pa kvallen at vi apgod middag. man far valja vilken kott/fagel/fiskbit man ville ha pa grillen och sen var det obegransat med salladsbuffe och brod. mycket trevligt. sen ar ju alla sa snalla sa man blir ju van med all personal overallt. var tillochmed lite sorgligt att saga hejda till kvinnan som ager vart boende i morse. och till alla vara localvanner, danny, andy, haddi, mats (ja hans riktiga namn, har fatt se ID) och sa vidare.
SA!! vi har bestamt att vi atervander.

vi ar alltsa pa Gili Air nu, on narmast Lombok. det kostar tjugolappen att aka mellan oarna och tar ingen tid alls. har ar precis lika fint, men mycket mer orort. det finns liksom ingen "gata" med resturanger, det ar mer utspritt over on. vi hittade ett trevligt boende for trettio kronor var. alla sager att detta ar on om man ska relaxa. och det gillar ju vi. sa det har vi verkligen gjort idag. och i nagra dagar till tankte vi. pa torsdag eller fredag aker vi tillbaka till trawagan och avslutar var Gili-vistelse. pa fredag ar det ju quiet day pa bali och da kommer det tydligen massor av folk till trawagan och det ar marknad och grejer. kul tycker vi!
nu ska vi ga hem och sova lite, relaxa!!!!!!!! (har aven kopt 7 nya armband idag, som om vi behovde det.. men dom var ju faktiskt gjorda av koksnotter...)

och glom inte lyssna pa p3 ikvall!! det ar sista gangen gott folk!! 18-20!
pusssssss