tisdag, januari 27, 2009

uppdateringar fran ett sjukt varmt bangkok

nu sitter vi pa ett gott internett cafe, det var ju ett tagsedan vi skrev sa vi far val ga tillbaka lite i tiden och beratta vad vi har haft for oss!
2 dagarsedan flyttade vi fran var kara, underbara, himmelska lagenhet. vi hade ju bokat fran hostelworld ett hostel nara khao san road redan innan vi lamnade sverige. sa med fullpackade ryggsackar hoppade vi in i en taxi och begav oss till varat nya hostel. trodde vi. taxicaffisen hade absolut ingen aning vart de var, och vi akte sakert runt i 1 timme (himla tur att de ar sa billigt med taxi) vi letade och letade, taxicafforen ringde och forsokte kontakta hostelet men inget svar, han fragade sina kompisar men absolut ingen visste vart detta hostelet fanns. sa efter 1 timma gav vi upp. begav oss tillfots och letade efter ett annat hostel. vi hamnade i nagot skabbigt ratthol dar vi sov en natt och i dag har vi bytt hostel igen till ett litet bed and breakfast. dar kommer vi antagligen stanna tills pa torsdag eller fredag. sen ar planerna att ta en buss har i fran bangkok till siemreab i kambodja. dar i fran aka i tonle sab floden ner till kambodjas hovudstad phnum penh och sen vidare over till vietnam och ho chi minh (saigon) antagligen med buss. dar har ni varan reseplan framover.

annars gillar vi bangkok skarpt. har ju ingen pool langre men da har vi hittat en jatte mysig park i narheten dar vi bor. har hangt dar i dag och last i vara bocker och solat. allt var frid och frojd anda tills pernilla som legat ner ett tag satter sig upp och ser att vi har fott sallskap av en acklig kille och iaktar oss valdigt mycke. vi ignorerar honom, men nar vi ser att han har knappt upp sina byxor bestammer vi oss for att ga och lagga oss nagon annan stans. vi packar i hop och forflyttar oss, killen hade tydligen exakt samma planer som vi och siktet innstalt pa exakt samma bankar som vi, konstigt. vi borjar bli lite radda sa vi flyttar pa oss igen, killen efter, nu borjar det bli lite laskigt for att tempot hojs och han ar verkligen typ pa jakt efter oss.
vi ser nagra poliser i narheten och drar oss mot dom. vi springer, han springer. hjalp. vi gommer oss bakom varsin polis/vaktare, dom utbyter nagra ord pa thailandska och polien tar fram sin batong och jagar ivag den ackliga, ackliga killen. vi ar helt skarrade. sen hangde vi nara poliserna anda tills vi tog en taxi hem. vad ville han liksom? vad var planen nar han kom ifatt oss? idiot.

mer som har hant ar att igar var vi pa bio. sag australia. go film, vi ville ga till en vip-salong men dar visades bara kinesiksa filmer med thailensktext sa vi fick noja oss med att boka de basta platerna i en vanlig salong, sa kallade honeymoonseats. oj vad vi myste.

nu ska vi ga och kaka. puss och kram! ( bilder far vi trakigt nog vanta med, sitter som sagt pa ett internetcafe och har ingen sladd)