torsdag, januari 08, 2009

SATC & bio

heeeeeeeeej! vi passar på att blogga så ofta vi kan nu för det kommer antagligen bli sämre med det sedan när vi inte har tillgång till internet på rummet som vi så bekvämt har haft det här i NYC. vi är precis hemkommna från bio, yes man med jim carrey! skitbra! det är så himla mysigt att gå utanför dörren och vandra i vårt hood, hitta en biograf, titta på roliga små butiker på vägen.. kanske låter cheesy men vi kommer verkligen sakna den här staden och det här hostelet och vårt east village. vår lilla mataffär och lilla kyrkan mittemot, hattbutiken bredvid och vårt älskade starbucks på astor place.
idag var vi uppe och hoppade tidigt! åt vår underbara hostelfrukost ( älskar den nu, upptäckt korgarna med färsk frukt och vi kompletterar bagelsen med egen creamcheese), packade matsäck, köpte ett rosa paraply och begav oss ut i regnet till 5th ave utanför plaza hotel där sex and the city bussen stod och väntade! vi kan bara säga sing halleluja!! det var så sjukt bra! tre timmar sa bara svisch!!

följande text uppskattas antagligen bara av satc-fans...
vi var cirka 50 pers i bussen som hade tv med klipp från serien som spelades när vi åkte förbi hotspots. vi hade en asgo guide som var påläst och rolig och det var sjukt häftigt att se alla ställen man åkte förbi eftersom vi är inbitna fans som kan precis alla avsnitt utantill... vi stannade i en sexshop där charlotte shoppat, vi stannade vid magnolia bakery ( i det området bor förövrigt sarah jessica parker och en gång hade den touren sett henne på gatan, SJUKT) och fick jättefina cupcakes som är kända från serien. sen brast nästan våra hjärtan när vi stannade vid scout, aidans och steves bar.....och fick cosmopolitans. åh, aiden. vi åkte även förbi hans möbelaffär, charlottes gallery, gränden där carrie blev rånad på sina manolos, typ alla ställen där de shoppat, där trey "friar" till charlotte, resturangen där miranda och carrie springer in i steve och aidan med nya flickvänner, lekplatsten där miranda trillar när hon träffar steves nya tjej för första gången, baren där carrie och mr big lyssnar på jazz och carrie träffar jazzkillen, stället där dom hade sitt engagmentparty i filmen, där big bodde i filmen, där dom skulle gifta sig, den platsen där carrie slår big med buketten och charlotte blir så jävla förbannad, ja vi skulle kunna fortsätta i evigheter. men det coolaste var ändå att vårt eget lilla stammisstarbucks några meter från oss, har också varit med i filmen. det var nämligen där carrie hade intervjuer för att hitta en assistent, som hon hittar (jennifer hudson) och senare fikar med på samma ställe.
sen fick vi veta lite rolig kuriosa som att när carrie springer in i aiden på gatan när han har en bäbis på magen, så är det hennes egna lilla son! och det syns på bäbisen när han får syn på sin mamma, han skrattar och skiner upp. och i intruduktionen till varje avsnitt blir ju carrie nerskvätt av en buss som åker förbi, ena sekunden är det människor i den, andra är den tom- blooooper. och den galna killen som springer omkring och skriker utanför dårhuset där carries ungdomskärlek bor är författaren till serien, micheal patrick king. hahaha. han är även rösten till sandwichen som säger "eat me" till miranda. så alla sex and the city fans, emma, emil, jenny, merran, annamia, cecilia osv, nu vet ni!


moa säger TACK gläntan och dungen för en så sjukt bra födelsedagspresent. hoppas ni mår bra och krama alla barn från mig. jag tänker på er!

ikväll har vi alltså slappat. hängt lite med en stockholmskille som bor här och fått en ny brasiliansk rumskompis. lagat mat ( vår specialitet; broccolipasta med salsa) och gått på bio. en helt underbar dag i new york city.
puss



new york public libary, där carrie och mr big skulle gift sig

så himla fint inuti

baren! känner ni igen?

kisspuas

pillan i aidan &steves bar, bakom ser man bardisken där aidan kastar nötter med en servitris och carrie blir sur



moa på bussen, taggad till tusen

här rör vi om i grytorna