onsdag, mars 25, 2009

home sweet home

godmorgon sverige!!
har precis tagit morgonbaten och sitter nu pa Gili Trawagans internetcafe igen. hem ljuva hem, kanner vi!
nar vi skrev senaste inlagget var den enda nackdelen vi visste om gili air att internet var fruktansvart langsamt. da hade vi inte upplevt en kvall eller natt annu.. for att det ar namligen sa att on ar uppdelad som den sodra halvan och norra halvan gallande electricitet. omradena turas om att ha strom varje kvall. forsta kvallen skulle var strom forsvinna tolv pa natten sa localsen som agde var bungalow och bodde i en egen bredvid. luungt, tankte vi, da sover vi som sma stockar. sa vi gick ut pa kvallen for att ata men innan vi ska ga pratar vi lite med localgrannarna. de berattar att det ar "bad news" pa on, for det finns namligen ett spoke har. ibland ar det genomskinligt, ibland, ser det ut som en hund, och ibland sa han, ar det tillochmed lika stort som en ko. inte farlig, sa dom men la snabbt til: - but i am a little bit scared sometimes..
hahaha, tankte vi, dumma locals som inte har nat battre for sig an att tro pa spoken pa en ode o.
sa vi borjade ga.
sa ar det ju sa har ocksa att nar solen gar ner vid sextiden ar det jattevackert i ungefar en kvart, sen ar det kolmorkt. svart som en vagg. och gatubelysning pa en javla o ar ju inte att tanka pa eftersom det ar en stig i djungeln man gar pa. sa dar gick vi.. arm i arm och plotsligt vettskramda av tanken pa det dar javla spoket som ska vara sa stort.. som en ko.. tillslut kom vi fram och at middag och tankte bara trevliga tankar. sen skulle vi ju ga hem igen.. tank er sjalva, vi ser absolut ingenting forutom morker, manen och stjarnorna, det luktar djungel, det prasslar i buskarna och knakar i traden. plotsligt far pernilla syn pa nagot och nyper moa hart i armen. - spoket...viskar hon.
men det ar bara en cykel med en lampa. vi blir arga pa att vi ar sa radda men borjar istallet tanka pa alla ormar som ska finnas har och sakert ar vakna pa natten och biter oss i vara fotter som vi inte ens ser. aaaaah. tillslut kom vi iallafall hem. och langtade till gilli trawagan dar man iallafall kan se nat pa kvallen.
vi somnade gott. men inte sa lange till eftersom att vid midntt var vi utan strom, ingen flakt, utan flakt, sova i 40 grader!! det var en hard natt.
natten till idag var ungefar lika hard, for da var det tvartom. strommen forsvann pa dagen och skulle komma tillbaka pa natten. ar lika med att FORSOKA sova i 40 grader.. puh. pernilla fick ett riktigt slaganfall. haha. flakten satte igang att fungera nagon gang mitt i natten, men de gav den ifran sig ett sant oljud som fick pernilla att bli alldeles vild! den gnallde som en rostigt kattskralle och trots att hon hade musik i oronen slutade hon inte storas. moa daremot, sov som ett barn med sina oronproppar, for dom ar det bara tuppar som kan tranga igenom...
nu ar vi iallafall tillbaka och det ar fruktansvart gott.

och sa fyllde ju pillans lillebror patrik ar igar!! vi skickade sms, vet inte om dom kom fram? iallafall, STORT GRATTIS!!!

pusspuss nu ar det hopp i plurret