fredag, januari 30, 2009

sumarum

det var inte igar!

har inte riktigt haft internet pa rummet det senaste, och aven om vi hade haft det sa hade vi ingen vagguttag att ladda datorn med..konstigt. ett enda uttag i receptionen hade stallet.

det blev alltsa sa otippat att vi stannade mer an en vecka i Thailand, landet vi fran borjan inte alls var sugna pa. andrat uppfattning totalt, vi fattar att alla aker hit och att det blivit nya mallis, det ar ju forjavla gott.

i lordags var vi pa JJ market som ar en sjukt stor och rolig marknad. och saklart hur billigt som helst. vi har fatt shippa hem ett nytt lass. det var iallafall mysigt trots att det ar valdigt anstrangade att gora saker mitt pa dagen under gassande sol. inte for att vi foredrar parken langre, eftersom att dagen efter vi skrivit har pa bloggen om ackliga killen hande precis samma sak igen. och sa satt vi pa en resturangs uteservering.

har aven stott pa tva elefanter pa gatan bara sadar. konstigt.
borjade kanna oss valdigt hemma pa var gata efter ett tag och tva kvallar i rad satt vi och lyssnade pa livemusik pa sjabbiga plastpallar, men det var sa himla bra. vi fick onska latar och han kunde alla. forsta kvallen med det goa bandet traffade vi aven tva stockholmare att byta nagra ord eller tre med. trevlig kvall och bra konsert av bjorn.

det var kinesiska nyaret haromdagen ocksa vilket firades livligt. vi hamnade pa nan gatufest dar de klattrades i flaggstangspinnar och hade draktag. efter det var vi som sagt pa bio och vi glomde ju bertta den lustiga ritual som sker efter all reklam och trailers nar filmen ska borja. bildspel pa kungen, alla i salongen staller sig upp och tillsammans sjunger man nationalsangen. hahaha. sa osvenskt. men alla verkligen alskar kungen har. han ar overallt, alla har kort pa honom, i affarer, i taxin, i planboken, pa stora plakat med guldramar u name it. det ar roligt och han ser gullig ut.

nu narmar vi oss nutid. har precis anlant till kambodja, till en stad som heter siem reap. har rest fran sju pa morgon till sju pa kvallen i en asvarm buss och darefter taxi. var dock spannande att fardas genom landet i bil och verkligen se allt. mycket fattigt och enkelt. och vi korde enbart rakstracka. sa lang ogat kunde na i horisonten fortsatte vagen langt fram och landskapet var platt.
val framme hittade vi ett trevligt hostel med var resas forsta balkong och en liten resturang med trevliga priser. far lagga in bilder imorgon, masta fixa med usbminne. vi har massa bilder att visa. bland annat pa 50 doda grisar och annat mysigt. hall er till tals!! vi jobbar inte sa....snabbt.

imorgon ska vi upp i ottan och traffa var nya tuktuk-kambodjanska kompis (haha vet inte riktigt vad vi har gett oss in pa) och aka och kolla pa kambodjas mest kanda tempel innan alla turister vaknat. spannande.
pusspuss