tisdag, april 07, 2009

2 nätter 2 dagar

hej hoppla!

sjukdomens dag 8 idag. alltså var det dag 7 igår och precis som doktorn hade varnat blev det värre. provresultaten visade ruggigt låga värden och doktorn sa att om hon blöder någonstans är det livshotande och vi måste genast till sjukhuset. vi blev livrädda, såklart. moa tvingande pernilla att ligga blixtstilla i sängen och dricka vatten medan hon köpte mat och svenska böcker. vi kollade ungefär varannan minut efter blod på hennes händer eller fötter eller armhålor och blev tillslut rätt galna. sansade moa blev helt stissig och pernilla sa till på skarpen: - moa om DU får panik är JAG rätt körd!!!!!

efter sms och samtal till pillans underbara föräldrar som ringde runt till olika doktorer för att kolla om allt gick rätt till, lungade vi ner oss och hade picknick i sängen. pillan mådde ju trots allt bättre än på länge.

idag vaknade vi och pillan mådde ännu bättre. våra mornar ser numera ut såhär: vakna, analysera pernillas tillstånd, äta frulle och ta taxi till sjukhuset för nya blodprover.
idag visade proverna ännu lägre, vilket vi tycker är konstigt eftersom hon nästan är pigg som en lärka idag. men hon var helt feberfri och har fått mer utslag och det kliar på precis hela kroppen, något som tydligen ska vara jättebra tecken.
och vi fick tyvärr säga nej till lilla Franken som ville gå och käka middag igår. men han har bjudit oss till kanada, det är ju inte illa.

måste bara tillägga hur många goa människor det finns på stranden. våra absoluta favoriter är Lisa, som ger himmelsk massage för 8 kr och är en jättesöt tant, Johnny, som säljer solbrillor för 16 kr ( moa har köpt 5 par haha), Suri, som gör våra naglar och alltid är glad som en solstråle och sist men inte minst Julia. Julia och hennes man jobbar på stranden varje dag och säljer precis allt. hon är otroligt fascinerad av oss. idag tyckte hon att moas gamla slitna plånbok var så fin att hon bytte den mot en ny fin. hon tjatade även till sig ett kort på moa som hon nu har i plånboken, haha. idag köpte vi hur mycket som helst och lovade att hon skulle få grejer som vi inte ville ha med oss hem, typ flipflop, hon blev hur glad som helst.

alla dessa människor (och många mer) kommer fram och kramar oss och tar i hand varje gång vi kommer till stranden, sätter sig bredvid och pratar fastän vi inte köper något. när moa var själv på stranden för att pillan sov blev alla jätteoroliga. hihi. så söta och vi kommer sakna dom. men vi fått lova julia att vi ska komma tillbaka hit på vår honeymoon. haha.

känns konstigt att vi bara har 2 nätter kvar. helt overkligt faktiskt. det var ändå jul när vi lämnade sverige och nu ska ni helt plötsligt fira påsk?! så fort har det gått.
tacksamt är det ju att det är fint vårväder har vi hört. kommer antagligen frysa ihjäl ändå men..
hörs snart pusspuss