tisdag, januari 20, 2009

tempel och sushiiii

godafton!
sista kvällen i tokyo.. vi gör oss redo för att gå ut och äta.
idag har vi varit i Asakusa och kikat på ett vackert tempel. massor av statyer och massor av japaner som bad. vissa statyer såg dock lite lustiga ut, då dom hade kläder av tyg.. ja well.
sen åt vi sushi! på rullande band! jätteroligt! moa älskade det och pernilla gick raka vägen till mcdonalds efteråt. men festligt var det! man plockar bara den tallrik man tycker ser god ut så räknar man ut i slutet hur mycket man ätit för. käckt!
tidigt tidigt imorgon bitti ska vi ta oss till flygplatsen där ännu ett 7timmars flyg väntar. och sedan 30gradig värme.. ah..
ashabasha hejdå!


'här bor vi!


suuushii!






inne i templet.




dom renade sig i röken. tror vi..


fint tempel i asakusa
ser det inte lite lustigt ut?

söta saker. vi köpte varsin kanin-brosch. hela tokyo känns väldigt barnsligt. hello kitty överallt och sånt här, tanter med sneakers i roliga färger och kostymgubbar med mussepigg-pennor.

sumo och ändrade planer

sumo, vi säger bara sumo. dessa härliga män med riktiga chipstuttar och nån manlig japansk variant av stringtrosan.
igår gick vi upp tidigï tidig gryning för att stå i kö och få biljetter till de japanska spelen i sumobrottning. det är tydligen jättestort här i japan och de arrangeras 3 gånger per år. vi och våra norska vänner tänkte absolut inte missa detta. biljetterna kostade ca 210kr styck och vi har väl inte ritkigt än bestämmt oss i fall det var värt pengarna eller inte. man kom iaf in i en arena lika stor som halva globen kanske. vi fick platser alllra högst upp men såg ända ganska bra, eller så mycke som man ville se iaf. varje sumo match va ca 5-10 sekunder sen var det en ritual mellan varje match på kanske 3 minuter. detta upprepades om och om igen. vi såg säkert på 200 sumomatcher och dom såg i princip likadana ut. samma frisyr, samma kroppsbyggnad, samma "kläder", samma ritualer både innan och efter match.
men, men i alla fall roligt att ha varit på sumobrottning. fick även med oss lite souvenirer där ifrån! efter sumon gick vi och åt lite middag, det är alltid lika spännande då man inte vet vad man beställer in i och med att allt står på japanska, man får gå på de suddiga miniatyrbilderna.

halvmätta och belåtna gick vi iaf tillbaka till vårat kära ninjahostel och möttes av den glada nyheten att vi far till värmen tidigare än beräknat. i morgon närmare bestämt. japan i all ära, men de är så förbannat dyrt här. en subwaymacka kostar ca 90 kr. (i hong kong kostade den 19kr) . vi längtar så efter värme och bara slappna av, läsa en bok i solen med en kall drink i handen. vi har bokat ett gött hostel lite utanför bangkok som har pool och grejer. (ett så kallat lite lyxigare hostel, vi får betala 140kr per natt, här i tokyo betalar vi 350 kr per natt för ett skabbhostel, så det är lite skillnad) åh de ska bli så skönt.
nu ska vi bege oss till asakusa och kolla på spännande tempel och njuta av vår sista dag i tokyo. puss och kram



sumo!!!


i detta hus hölls spelen.



wöö vi fick syn på en livs levande sumo när vi på väg hem!! han var typ kändis. folk var galna och skrek och tog kort och tog autografer. vi stalkade honom en bit tills vi inte vågade mer. han var ju så sjukt stor.

hej på oss från ett soligt japan ( inget regn här inte, pappa jan!)


norrisar och pillisen


kortspel i common area