måndag, januari 05, 2009

lördag & söndag

aloha! nu sitter vi på golvet på vårt kära hostel och fnissar lite åt våra koreanska rumskamrater som beter sig konstigt.
igår var vi alltså ute och åt på en väldigt mysig resturang för att det var alexandras sista kväll. vi åt jättegod kyckling och det var lätt den godaste middagen i new york hitills. vi delade på två flaskor vin och behövde inte visa leg en enda gång! wiho. efter en jättemysig kväll träffade vi våra australiensiska backpackarvänner och lekte lekar och lärde dom svenska på deras hotellrum. det var en väldigt rolig kväll som blev en aningen sen, vilket vi kände av i morse när vi skulle checka ut och byta hostel. men det var bara att pallra sig upp och nu är vi tillbaka på i east village. vi vinkade sorgsna av alexandra på grand central och sen var det bara vi igen.
så idag har vi strosat i solen ( det blir bara varmare och varmare) och varit på museum of modern art. vilket var jättehäftigt. mest imponerande var foto-delen och en go slapphörna som folk låg och vilade i. när vi promenerade hem därifrån, arm i arm med manhattan i solnedgång framför oss, fattade vi att vi har det rätt bra ändå. vi har ingen koll på tiden eller vilken dag det är och det är så otroligt skönt.
ikväll har vi bara tagit det lungt och lagat middag här på hostelet. det råder en väldigt familjär stämning här, så var dag får man nya vänner. kan vara asgött men ibland när man är seg och trött så känner man inte riktigt för att tipsa en nederlänning om bra uteställen i stockholm på engelska.. nu delar vi allafall rum med bara kineser och koreaner vilket är ganska spännande för de är rätt så udda. och de tar verkligen kort på precis allt. just nu visade de oss vad de hade ätit idag. och nu plockade de fram en frihetsgudinna som sprutar m&m´s. och tar kort på den...

well well. det ska nog gå bra detta med. i morgon ska vi åka på sex and the city tour, men mer om den imorgon. puss och kram nu ska vi sussa med koreanerna






mitt i museét var det en jättemysig baoutastor soffa där man kunde hänga, och vi var inte sämre








åh våra älskade ryggsäckar. den enda gången livet inte leker är när man måste gå runt med de på sig



gänget va!
mysigt restaurangbesök



ljuvliga central park










marknad på union square

vårat gamla hood, west village
frukostbagels med chai te på starbucks

romantisk kvällspromenad.