onsdag, februari 18, 2009

hoi an!

hej våra små katter!
vad vi blir glada när ni kommenterar! och ännu gladare är vi att vi är i shoppingparadiset! igår kväll la vi oss alltså tillrätta i sovbussen och begav oss mot Hoi An. det gick bra och vi sov som små barn. moa sov tillochmed så gott att hon inte märkte att vi var framme, och att en liten farbror i regnponcho tagit sig in i bussen med ett stort plakat där det stod MAOIVRASSON och ropade -who is this?? who is this?? mysig grej att vakna till sex på morgonen. vad är grejen med att väcka moa? idioten och kinesen i new york och nu ponchogubbe. pernilla fann detta väldigt underhållande..
iallafall så ösregnade det när vi klev av bussen. inte roligt alls. vi fick åka taxi till vårt hotell med ponchofarbrorn, där vi möttes av nyheten att vi inte kan checka in föränn 12. KUL!!! klockan var sex på morgonen och vi hade bara tänkt att stupa i säng. men inte vi inte! vad man gör då är att man går ut i ösregnet och köper varsin skitful regnponcho och försöker hitta ett frukostställe. till råga på allt är ponchon genomskinlig med julkulor på, så man kan ju inte direkt gömma sig. vi hade väldigt roligt åt varann..
flera timmar senare efter pokerspel och äggröror fick vi vårt rum och det är ljuvligt. där sov vi gott till sena eftermiddagen idag då vi gick ut och käkade.

nu är vi precis hemkomna från vår tänkta kvällspromenad som urartade i skoshopping. här är det alltså skräddare precis överallt. och de syr precis vad som helst. alla skor är helt handgjorda och de mäter foten på alla håll och gud vet vad. och det finns jättemånga fina! resulterade i att vi gick därifrån med 5 par, 3 till moa och 2 till pillan. pillan är nu uppe i 11 par skor på resan. hahahaha. backpackers va! res lätt! när vi tar på oss våra ryggsäckar (händer väldigt sällan eftersom 1. vi hatar dom, 2. i detta landet bär alla andra ens grejer trots protester) ser det ut som vi har varsina hus på ryggen. roligast är när pillan har sin vinterjacka på toppen och dinglande skor som hon knutit fast. levande julgran.

vi är fortfarande ganska trötta efter nha trang- vistelesen så ikväll ska vi kolla film i vår dubbelsäng tillsammans med en spännande jordnötspannkaka med sesamfrön vi tänkte bekanta oss med. pusspyss


hahaha. här får ni förresten se vår kambodjaelefant vi turas om med på dagarna.


skuuuur!