lördag, juli 04, 2009

HEJ OSLO!!

två kvinnor, båda födda på sena åttiotalet. ..har rest land och rike runt...vidgat sina vyer breddgrad efter breddgrad...nästa destination...
Waldermar Thranes gate 66...Oslo.


hihi kära vänner, teman teman, vi är tillbaka! inte med ett inlägg i månaden utan verkligen..tillbaka!
igår tog vi vårt pick och pack och bokstavligen knödde in allt och oss i pappa Ivarssons bil. 4 timmar som kan liknas med vilken bussfärd i kambodja som helst. väl framme var det bara att sätta igång med dagens träningspass i 33gradig värme, vi bor nämligen på fjärde våningen och hiss.. ja det har vi inte. men vi klarat! och nu börjar vi tillochmed få ordning på vårt framtida hem. har tillochmed bestämt teman på de olika rummen.

vi bor alltså i en trea på 80 kvadrat och vi två delar rum och dubbelsäng och lotta vår kompis har eget rum och tillsammans har vi ett stort vardagsrum och kök. lotta bryr sig aboslut inte hur det ser ut så vi har fått fria händer! vilken lycka för två poetiska konstnärssjälar som vi!
teman ja. vardagsrummets nyckelord är Rosa sommarkyss i förgrunden av orientaliska toner. där flödar blomster i alla dess former samt noga utplacerade detaljer såsom trollsländor och laughing buddah (bali).

köket är raka motsatsen. nyckelordet där är Het septemberkväll samt ett bestiget oktoberberg. där speglar sig höstlöven i våra vackra mosaikfat från Ubud.

Vårt rum, även kallat the crib, står för Färgsprakande kärleksgrotta kantad med frost. här exploderar det av kulörer och matrial av alla dess slag! tillsammans med en enorm spegevägg som speglar våra liv och våra känslor.

Lottas rum: nyckelord: öh... fåglum? kanske.. "snygg oreda"? jaja.
vi börjar i allafall komma i ordning men känner att det saknas lite saker så snart blir det Ikea!
måste ju berätta om vår första kväll också i vårt nya hem. Lotta slutade jobba halv tio och då stod maten på bordet när hon kom hem i form av tonfiskröra och pasta. vilka kvinnor vi är!

sen vallfärdades fler emigrerade alingsåsare för att spana in vår fräsiga,fräcka lya. det var härligt. härligt att känna sig som hemma, men ändå så långt borta, härligt att känna att vi har vinden i ryggen och att inget kan stoppa oss nu, härligt att kunna bjuda hem folk till vårat eget, härligt att kunna ge av oss själva till människor vi tycker så mycket om, ja, ja vi skulle kunna fortsätta såhär i evighet, men det är iallafall härligt så in i bänken att äntligen vara här.

så välkommen ombord på vårt skepp! nu kör vi! och för guds skull, kommentera lite så vi inte får för oss att lägga ner!
PUSS ( skepp ohoj, Oslo är skoj!)