fredag, april 03, 2009

sista helgen

hej bloggisen.

lilla kotten sover, det åskar och jag sitter med vår kära bärbara vän och myser i hotellets resturang. har en ny favoriträtt, nasi goureng! pillan har varit sjuk när jag upptäckte den så hon har inte fått uppleva den ännu. det är iallafall nåt som alla indonesier äter jämt, man kan köpa dom i små gatukök i en trekantig pappförpackning och det är stekt ris blandat med chili och grönsaker, valfritt kött (kyckling såklart) och stekt ägg. det är ungefär så nära vi har kommit att äta indonesiskt..vi är rätt dåliga på det, förutom bananpannkaka! pannkakor med bananskivor i! lite av vårt beroende..

idag har vi varit på stranden första gången sen pillan blev sjuk. doktorn sa att det var okej bara hon tog det lungt och låg i skuggan. hon vaknade efter 14 timmars sömn och var piggelin så vi åt frukost ( vi har hittat ett ställe som har GROVT bröd!!) och tog sen en taxi till stranden.
moa pressade i solen medan pernilla myste i skuggan tillsammans med sin kära mp3.

tänkte berätta att folk har ganska roligt åt våra namn. till engelsmännen, kanadensarna och amerikanerna går det bra att säga att pernilla heter penny, men till indonesier funkar det inte riktigt lika bra. dom vill veta vad hon heter - på riktigt- och när hon då säger Pernilla, gapskrattar dom och säger: - and my name is strawberry!!hahahaahaha!!!
då suckar hon och säger, för miljonte gången; - yeah like vanilla, but with a P.

Moa betyder allt möjligt. olika varje gång. här i indonesien säger dom oftast att det är deras ord för ansikte, men ibland även frukt. iallafall så är det lätt för dom att komma ihåg, har vi träffat någon en gång så ropar de i högan sky nästa gång:- PAAAANIILLA!! MOOOOKA!!. i thailand betydde moa yesterday. det tyckte dom var jätteroligt. tydligen finns det en öl på nya zeeland som heter Moa också, eftersom det är en utdöd fågel därifrån.

haha förlåt om jag skriver så fantastisk tråkig info!!! har inget bättre för mig för tillfället, ni får stå ut.

kan berätta att vi träffade en herre som heter Frank på Gili T. han ser precis ut som james hetfield i metallica och har ett coolt jobb! han "målar filmer". alla kulisser och omgivningar som inte är på riktigt och sådär. tillexempel jobbade han med filmen Elf. han målade tomtens verkstad och massa rum och grejer. och så berättade han att i vissa scener i filmen använde de sig inte av datorn när de skulle göra elf så stor ( han är en människa bland tomtenissar, för er som inte sett) tillexempel då han ska sitta i sin "pappas" knä. i själva verket sitter elf jättemycket långt fram i en position det tagit timmar att fixa. problemet var att han var jättekissenödig men fick inte flytta på sig en milimeter föränn allt var färdigfilmat. det tyckte frank var jätteroligt och vi med såklart.
fick precis mail från honom och ska kanske mötas upp innan vi åker hem om pillan mår bra.

jag försöker förgävas ladda upp bilder från ubud och aporna men det funkar inte. en annan gång..
pusspuss