lördag, mars 07, 2009

lockrop och lördagsgodis

kurrikurr!

idag har vi varit på Bali i en vecka. tiden går så fort. och det är lika gött fortfarande.
ikväll är vi i p3 igen, repris från i måndags för er som missade eller helt enkelt vill höra oss igen. 18-20 är det och vi är med precis i början. och så kan man ju alltid gå in här
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/index.asp?programID=2948
och läsa om oss och kika bilder eller lyssna igen.

igår var vi ute och svängde våra lurviga. träffade på några stockholmare som vi bytte några ord med. visade sig att en av dom hade gått samma bartenderutbildning i grekland som vår kära vän kajsa och dom var goda vänner! konstigt och vi slutar aldrig förvånas hur liten världen är.

förövrigt blir det nog inget bögbröllop i marsstrand i sommar att besöka. igår kom det fram att vår granne har 3 pojkvänner, en i sverige, en i amsterdam och en i england, ingen vet om de andra och alla tror att de ska gifta sig. hahaha. han är rolig och har högre klackar än vad vi nånsin skulle kunna gå i. han bekräftade även att vi bor i "gayarea" här på Bali.

vi brukar spana med våra grannar och deras kompisar från vår gemensamma balkong och de kommentar alla som går förbi.." so gay" "gay" "gay but he dosent know it yet" "straight but handsome". och framåt kvällen brukar de dansa och vicka på rumpan och skriker " hi sexy boy!!" och försöker vinka till sig dom. vi har jättekul åt detta. först gör dom några läten som dom kallar "gaycode", antingen visslar dom på ett speciellt sätt eller typ väser. hahaha. och dom tycker att vi är jätteroliga också fastän vi inte gör nånting.

dock är det vidrigt när man ser en femtioårig nordisk gubbe med en 17årig balines. vår granne sa " they are doing it for fun. and the money...." well. iallafall så trivs vi, transorna på gayklubben på hörnet hälsar vänligt på oss nu när vi går förbi " hi darlings!! love your earrings! "

nu har vi precis avjutit en underbar middag ( grillad kycklingfile, massa sallad, tsatziki, bakad potatis) som lätt hamnar på vår top 5 godaste middagarna för denna resa.
och på tal om topplistor, vi har några stycken: ( bali räknas inte med eftersom vi har varit här så kort)

top 5 goaste städerna
1.
new york
2. nha trang
3. hoi an
4. bangkok
5. kowloon island (hong kong)

top 3 roligaste citat locals skriker ( bör ha i åtanke att de verkligen SKRIKER och ofta med lustiga tonlägen och uttal)
1. bangkok:
-taxi?
-no thank you.
- tuktuk?
-no.
-marijuana?
-no.
-ok...(viskandes) pingpongshow??
2. överallt: skrikandes på brytning med enormt gäll röst även om man är 50 meter bort hörs detta från minst 5 håll samtidigt:
- MAAAASAAAAAGE!!
3. vietnam: väsande:
- wanna ride my motobike?
moa svarar, förbannad på alla som tjatar;- NO! wanna ride mine??
direkt när hon sagt det och han och hans kompisar börjar gapa och klappa händerna fattar hon att det inte var så smart sagt och vi halvspringer därifrån..
4. hongkong, hets hets hets! de kom jättenära, omringade oss och ömsom viskade ömsom skrek gucci,gucci,gucci, handbag, handbag, handbag, prada,prada,prada, det var aldrig någon fråga det var som om dom försökte psyka oss.

top 3 äckligaste maträtterna
1.
solklar etta. på ett rastställe med lokalbussen mitt ute i ingenstans i kambodja, varsina två små fiskar på ett fat. enbart. med ögon, fenor, fjäll och ben kvar och inte det minsta lilla kött. pet, pet och sen slängde vi dom.
2. tokyo: på en liten jävla öde resturang inne i en gränd där personalen var upptagna att kolla sumo på tv. på en bild såg vi nåt som såg ut som nudlar så vi provade, ingenting stod som sagt på engelska och ingen kunde prata ett ord. nudlar kanske det var, vi är inte säkra, men blandat med dom var det det vidrigaste odefinerbara skaldjuret man kan tänka sig. det såg ut som sånt man sätter mellan tårna när man målar naglarna och hade konstistens som en bläckfisk. pernilla mådde så illa så hon fick gå och lägga sig klockan sex på kvällen och sova till elva nästa morgon.
3. KFC. ärligt, är det någon som tycker att det är gött? vi har provat två gånger, i två olika länder och har mått lika illa varje gång.

top 6 dummaste saker vi gjort:
1. blandat i hop datumen på vårt flyg till Bali, såklart.
2. betalat 200 kr istället för 20 kr för tuktuken första dagen i bangkok.
3. andra dagen i new york, skitovana vid att prata engelska och moa sitter och pratar med en amerikan.
han: - i work here as a cook.
moa: ooh! (imponerad) so you are a cock?
sekunden efter inser hon vad hon har sagt men det är för sent för räddning. han skrattar inte ens. men det gör pernilla.
4. på den morgonen som vi trodde att vi skulle flyga till Bali gick vi upp tidigt men fick ändå bråttom till flygplatsen. taxin ska snart komma och moa skulle bara gå och ta ut pengar och köpa vatten. moa lokalsinnet ivarsson går vilse, hittar ingen ATM och har ingen aning om var hon är sex på morgonen i vietnams huvudstad. pernilla tröttnar, köper eget vatten, taxin kommer, pernilla ber den väntar och sätter sig på trappan och spanar mot ATMen som ligger tio meter bort. ingen moa. en halvtimme senare när pernilla nästan tänkte ge sig ut och leta, kommer moa, halvt gråtfärdig bak på en moppe tillsammans med random vietnames. hon har betalat sina sista slantar för att han ska köra henne till hotellet hon inte ens vet namnet på, men har som tur var tillslut fått syn på pernilla och skriker: STOP HERE IT IS! pernilla skrattar ihjäl sig åt synen, vi hoppar in i taxin och resten är ju historia..
5. i new york när vi tror att vi är själva i vår 6bäddars rum och pernilla andas ut, i dubbel bemärkelse. vi kanske underdrev förra gången vi skrev det, för hon gav ifrån sig en sån pruttfest att tillochmed moa ( som har levt med pernilla i sju år) inte hålla sig för skratt. detta pågår i kanse femton minuter innan vi märker att det har flyttat in en ny tjej som ligger i sin säng, nämligen brasilianska laura. åh laura, denna underbara kvinna som aldrig nämde nånting om detta efteråt...
6. när pernilla fullkomligt dumförklarade moa när moa påstod att pingpongshow var något helt annat än vad pernilla var helt bombsäker på, nämligen en hederlig pingismatch i jan ove waldner-anda. pernilla tyckte att moa var riktigt riktigt dum och korkad som trodde något annat...

ja den här listan skulle kunna bli alldeles för lång så vi får sätta stopp. vill ni ha mer får ni ge förslag. och glöm nu inte att lyssna på p3 ikväll!

puss och kram





pillan och vår goa granne på gayklubben!



våra nya strandkompisar, lina, julia, tommy osv..