torsdag, mars 05, 2009

torsdag

hej och hå!
en ny dag har grytt och passerat här på Bali. vi har ju förflyttat oss till semiyak och vi gillar det mycket bättre. sitter just nu och käkar mexicanskt på resturangen mitt emot. gött men starkt, lilla babygommen pernilla kan typ spruta eld.

Vårt hotell är underbart, alla är jättesnälla och hjälpsamma, till och med när pernilla totalkvaddade toastolen. eller iallafall drog AV spolknappen och rev ner en hylla, de bara lagade den med ett leende på läpparna. igår bekantade vi oss även med våra grannar, tre väldigt speciella indonesier. två bögar och en av dom syster. den ena bögen hade en pojkvän i göteborg, hans christian hette han och i sommar ska dom gifta sig i marstrand och vi är bjudna. hahaha. fruktansvärt roligt. vi gick med dom på gayklubb och tittade på roliga dragqueens.

förövrigt att det myggornas återkomst här, har hur många myggbett överallt som helst. och dom kliar utav bara helvete.

vi funderar lite på vad som känns annorlunda här gentemot resten av asien vi har varit. balineserna känns inte lika solrädda som tillexmempel vietnamser som hade långärmat, långbyxor, hatt, munskydd, handskar och strumpor i flipflopen. här är de så brunbrända som de blir när solen gassar. och de pratar väldigt mycket bättre engelska, har antaglien att göra med att Bali är lite mer exploaterat än typ vietnam och kambodja. men ändå inte på ett jobbigt sätt, eller kanske lite i Kuta, men annars är dom rätt laid back här med. surfkulturen påverkar ju allting också, det är billabong, ripcurl och andra surfaffärer överallt och var och varannan har en bräda fastspänd på moppen.

hade man haft råd och plats att shoppa hade det inte heller varit svårt. finns hur mycket roligt som helst. men andra dagen skakade vi hand på att inte shoppa något föränn sista veckan, när nu den blir. vi bor för 60 kr natten och äter för kanske 100 så budgeten ligger på 200kr dagen. och tror det går att hålla!

igår såg vi monumentet för offrena i terrorbombningarna som skedde här 2002 och igen 2005. en självmordsbombade detonerade några bomber inne på ett diskotek i oktober 2002 för att lurade ut alla och alla sprang ut och då tog det femton sekunder sen sprängdes en bilbomb på motsatta sidan klubben. 200 ungdomar dog och minst 300 skadades.
detta stället var vi på för några dagar sen. helt sjukt och det känns fruktansvärt obehagligt. eftersom vi bara passerade monumentet igår ska vi gå dit på riktigt i morgon.

försöker ladda upp bilder men det vill sig inte så ni får hålla er till tåls. puss och kram