torsdag, januari 22, 2009

Bangkok

aloha!
efter en sju timmar lång flygning ( denna kändes verkligen som den längsta, seeeegt) landade vi i ett väldigt svettigt thailand. hittade nån liten buss som tog oss till city och därifrån tog vi en tuktuk och betalade fett med överpris. typ 10 gånger överpris. exakt faktiskt. men jaja det var första gången.
den tog oss iallafall till vårt nya hostel/hotell/lägenhet/paradis? helt jävla underbart! vi har alltså en lägenhet, med ett badrum lika stort som våra tidigare sovrum. med garderober lika stora som våra tidigare badrum. vi har en sån yta och så många olika sittplatser att vi inte vet var vi ska ta vägen. det slutar med att vi knör ihop oss i soffan ändå.
vi har minibar, gratis vatten, kök, tv, internet, telefon, mikro, vattenkokare, utsikt över hotellets tre tennisbanor och pool. har gym, biljardrum, kareokerum, TVÄTTrum, egen resturang och affär och ja det är helt underbart. och billigare än vi nånsin bott på.
att leva här är ju inte heller dyrt direkt. vi åt nyss lunch, kyckling, sås, ris, grönsaker, för tio kronor. personalen är underbar och hjälper oss och tar hand om oss och vi har det så bra att vi tänkte ställa in alla flyg och stanna här.. nästan.

däremot har vi börjat fundera lite på att sticka till kambodja en sväng innan vietnam och laos. har hört och läst mycket bra och det hade varit spännande.

idag har vi bara hängt vid poolen. läst, druckit 8 kronors smooties och glassat. fy fan vad livet är underbart! ikväll tänkte vi ta en taxi in till centrum, vi bor väldigt avsides vilket enbart är skönt, och äta nåt festligt och kolla in nattlivet.

har förövrigt införskaffat oss flipflop för 8 kr. och solkrämer. det är ju trots allt 30 grader..
och frukt, som det har varit omöjligt att få tag på i typ tokyo om man inte vill betala 25 kronor för en banan, badar vi typ i nu.

men...allting har en baksida. igår på vår lilla kvällspromenad stötte vi inom loppet på 5 minuter på 3 olika sorters vidriga djur. ödlor, fladdermöss och råttor. fladdermössen flaxade kring moas huvud och när pernilla fick syn på råttan nöp hon moa svinhårt i armen så vi gick hem ganska fort.
allt är även väldigt smutsigt och väldigt mycket avgaser. en mindre trevlig omväxling från kliniskt rena hong kong och tokyo.
men..fortfarande paradiset. tror förövrigt att det typ är bara vi som bor här för vi ser ingen och personalen blir överlycklig varje gång vi kommer ner i lobbyn. de enda gästerna vi sett är en medelålders vit man i stringkalsonger i sällskap av en ung thailändsk kille som låg bredvid oss vid poolen. konstigt.
pusspuss