tisdag, juni 02, 2009

sammanfattning del 1 NEW YORK








här landade två vilsna tjejer med redan för mycket packning som sitt första stopp på sin långa resa!
om man tittar bilder så ser vi faktiskt små ut, unga. titta:


här var vi fascinerade av precis allt. nästan lika fascinerade som vår korenska rumskompis som har varit ett stående skämt sen dess. vi bodde på ett helt underbart hostel i east village som vi rekomenderar till alla, Village Inn heter det. Det hoodet trivdes vi perfekt i, hängde mycket på astor place och union square och blev proffs på tunnelbanan...tillslut. Vi var riktigt aktiva och dagarna gick ut på att utforksa stadsdel för stadsdel, till fots..

haha, vi sög på engelska verkligen vilket vi bittert fick erfara. många dumma felsägningar och missförstånd.. men men. här bodde vi även i flerbäddarsrum och träffade på så sätt massa nya kompisar hela tiden. bland annat två tyska tjejer vi hängde med rätt mycket.



efter kanske en vecka så andlände alexandra och sen även sandra som vi firade nyår tillsammans med! nyår går inte att beskriva med ord, det var utöver det vanliga! alexandra stannade i en vecka och gjorde stan med oss.

vi gjorde de mesta man ska göra när man är i new york. shoppa som idioter, åka upp i empire state building, hänga i central park. åh new york var verkligen en av höjdpunkterna. den staden måste upplevas. hade vi haft pengar så hade vi åkt dit i morgon, typ. några av höjdpunkterna i new york var ju även lite mindre turistiga. som tillexempel när vi kommer hem till vårt hostel och tror att vi är ensamma och har tvåmanna pruttfest, pruttar ashögt och har det gött. tills vi märker att brasilianska laura ligger och "sover" i en av sängarna!! eller som när moa konverserar på engelska med en kines som jobbar och bor i new york
moa: so what do you work with?
kines: im a cook.
moa: ooh so your a cock! (jätteantusiastiskt)
haha ja engelskan i början va inte den bästa. men vi kom in i de och sen blev vi riktigt grymma.

ja vi har många fina minnen med oss från new york. en annan sån dag var när vi gick över brooklyn bridge och vi hade precis skickat hem våra vinterkläder så vi höll på att få köldknäpp för det blåste utav bara helvete.

annat härligt minne från new york var när vi inte kom därifrån. orkar inte ens dra hela den historien, då får ni bläddra bak till 10onde januari eller vad det kan vara. vi fick iallafall spendera ett dygn på flygplatsen och det var mindre trevligt men resulterade i nästan det trevligaste på resan.


kan berätta om när vi strosade i willamsburg och shoppade second hand som galningar..eller när vi mötte forever 21 första gången. kärlek, ljuv kärlek.
eller varför inte när vi åkte sex and the city bussen. haha ja vi skulle kunna hålla på såhär i evigheter, men det orkar vi ju inte riktig. här hade ni iaf en liten sammanfattning om helt sjukt underbara new york. nästa gång är de hong kongs tur att sammanfattas!
huuur sugna är ni inte på den karamellen?!

pussi

(åhh de känns så skönt att vara tillbaka, visst har ni saknat oss?!)