tisdag, december 30, 2008

empire state, soho och time square


godkväll kompisar! klockan är tjugo över nio och vi har precis kommit hem. hem ja, det är sjukt att vi känner oss så hemma här. sitter i common area och bloggar och myser med tyskarna och en ny tjej som visar oss bilder från när dom var på bali.

idag har det varit full rulle hela dagen. efter frukosten stack vi direkt och har spenderat dagen strosandes i SoHo. otroligt mysigt och fint. med strålande sol och klar himmel, en starbucksfika på en bänk i new york kan livet knappt bli bättre. och att det är rea precis överallt gör det inte direkt sämre. halkade in på victorias secret där det rådde smärre reakaos men gick därifrån väldigt nöjda och glada.
vår svenska alingsåsvän alexandra merikan kom till new york ikväll också. planen är ett nyår och några nätter ihop innan hon åker tillbaka till californien där hon är au pair. vi mötte henne på time square där hittade en resturang där vi åt en mysig middag.(pillans korvpasta smakade vodka) time square var iallfall galet överväldigande och häftigt, ibland så påminns man så stark om var man egentligen befinner sig.
igår var vi och de tyska tjejerna, miriam och martina, uppe i empire state building på kvällen. helt sjukt vackert! sinnessjuk stor stad vi är i.
har även idag fått bekräftat hur hjälpsamma och snälla amerikanarna är. poliser finns överallt och de ser till att vi hamnar rätt. dock var det lite läskigt i tunnelbanan idag, då vi möts av två vakter fullt beväpnade. och då menar vi inte pistol och batong, vi snackar vi kulspruta och maskingevär!! vi stirrade med rädda ögon, då log dom och vinkade, så vi kände oss trygga.
nu är det te och kortspel som gäller innan läggdags! lite jetlag sitter kvar, klockan är ändå halv fyra på natten i sverige.
puss och kram hörs snart!

det var verkligen så himla fint, särskilt när båda vi två är så svaga för städer by night.



tyska bruttor, miriam & martina

frukost på hostelet!

glad tjej i vackert väder!





merran came to town!!
time square där det är galet på nyår!