söndag, mars 15, 2009

på återseende seminyak och våra kära bögar

shalala shulululu!!

sista dagen i seminyak. åtminstone på några veckor. dagen har spenderats på stranden med en ny olja vi införskaffat samt en ny localstjärna på himlen - mannen som inte kan säga m. han är ett stort fan av moa som han då alltså kallar BOOOA. han vill, som alla andra här vill, köra oss runt bali och visa allt bra som finns här.( " there is a jungle with monkeys!! i have a monkey in my house by the way, wanna se???") annars vill han göra upp en lägereld på stranden och dansa runt den. han vill även åka med oss till sverige för att se hur vi har det där. ( han kallar moa för måne, se men inte röra) ja han vill mycket den killen, men det blir inget med det. imorgon drar vi!!

klockan sex i morgon bitti närmare bestämt lämnar vi ännu ett ställe vi lyckats fastna på och känna oss som hemma i. men vi kommer ju tillbaka.
vi blir upplockade vid hotellet av någon slags buss/van/lastbil, man vet aldrig, och åker i två timmar till färjan som tar oss till lombok, där åker vi lite till bil längs kusten för att åka över till Gili-öarna. Vi börjar med gili trawagan. har som vanligt ingen plan hur länge vi stannar där.. det ska vara ruskigt fint iallafall, googla får ni se, hihi.
tänkte snorkla endel, det har inte gått här eftersom det är såna djävulska vågor och surfparadis. och hyra cyklar, det finns som sagt ingen motortrafik där. gött!!!

igår kväll åkte vi till Bali galleria för att kolla på bio. det fanns en salong och det kostade 18 kr men den enda filmen som visades var rosa pantern 2. haha. så vi struntade i det och kikade lite i den massiva gallerian istället. alla butiker satt ihop i ett enda megastort rum, och var avdelat i olika världar. först kunde man befinna sig i nån slags grotta där man bara kunde köpa kanel och marackas typ och nästa stund var man mitt bland gucci och nästa ett leksaksland och nästa nåt annat. spännande!

däremot smärtade det i våra hjärtan när vi åkte taxi hem och stannade vid rödljus och en extremt ung mamma med sina 3 barn gick bland bilarna och tiggde. den yngsta var helt nyfödd och hängde på hennes mage och ammades samtidigt. vi har kanske inte skrivit det förut, men det är ganska mycket barntiggare även här. kommer man ut från en nattklubb så kan det stå dussintals barn där och anfalla en när man kommer ut och vi vet många som har blivit av med pengar på så vis. det är så hemskt att se så små barn tigga desperat efter pengar..det är ju inte riktigt på samma nivå som kambodja, men ändå..

nu håller vi på att packar, det är inte lätt! väljer ut kanske fem plagg var, ett par skor och gemensam necesär. herregud.. men ska bli så otroligt skönt att slippa ha ett hus på ryggen, vi känner oss redan fria som exotiska fåglar!!

ikväll ska vår kära vän marloon vara dragqueen på mixwell, marks önskan, det är hans andra gång och vi kan absolut inte missa det!

pusspuss, nu kom vår mat, clubsandwich som vanligt och en indonesier som knackar på och säger: - housekeeping! hahaha

---------------------------------------------------------------

uppdatering: har precis varit på mixwell och sett marloon!! han var så nervös, men vi blev stolta som två mödrar när denna pyttelilla söta krullhåriga latinon gör entre i två decimeter höga leopardklackar och långklänning och femtio lager smink och mimar för glatta livet. han praktiskt taget la sig i marks knä och sjöng. hahaha. och mark njöt för fullo. när han var klar kom han och pustade ut hos och ville ta massa kort, som ni får se någon gång. vi gick därifrån ganska snabbt med tanke på att vi ska upp så tidigt, och vem hejar inte när vi går förbi som om vi vore gamla vänner...- JO MARK!!

nu ska vi sova, klockan ställs på fem imorgon bitti..herre vår skapare. godnatt!!