torsdag, mars 12, 2009

livet i semiyak

halli hallå!
tänkte att det var dags för ett inlägg som inte handlar om westlife.. vi ser honom varje dag förövrigt, åker förbi vår balkong lite titt som tätt på en moppe.

igår var vi åter på stället med livemusik och de tycker att det är så roligt när vi kommer, så roligt att de spelar doktor alban; långkalsong och per gessle, kung av sand. hahaha. låter sjukt roligt. de ville att vi skulle komma och provjobba som inkastare för dom imorgon men vi har inte riktigt bestämt oss... tänkte ju sticka till lombok ganska snart.

annars så älskar vi våra grannar. dom är helt underbara. hänger med dom jämt ungefär. de upplyste oss om att den 26 mars stänger hela bali in sig. det är deras heliga dag och ingen får gå ut, ingen få ha någon lampa eller tv på, äta får man göra inne i mörkret. på gatorna går bara poliser och ser de så mycket som en lampa tänd åker man i finkan. crazy! detta hatar våra grannar så mycket att de åker tillbaka till sin stad, jakarta, och kommer tillbaka när det är över. haha.. vi hoppas befinna oss på lombok då så vi också slipper, fastän dethade varit spännande.

idag fick vi för oss att vi skulle gå på bio. tog en taxi till kuta galleria där den skulle ligga men hamnade på nån annan slags galleria med enbart locals. det var skitkul, alla är så himla vänliga och hjälpsamma hela tiden. och vi halkade in på ett apotek och dom har verkligen allt här för inga pengar alls. inget receptbelagt här inte. malariatabletterna kostar två kronor och det finns piller för alla krämpor man kan tänka sig ha. och så mycket whitning cream förstås.. nåde den som är brun. och massa gain weight produkter med bilder på en ledsen streckgubbe som blir en glad fyllig figur.

myser nu på balkongen med grannarna norvy and ferdy och äter banan och yogurt medan de piffar till sig inför kvällens bravader. ferdy är pytteliten och hur söt som helst, han gillar "older men, like my papi! they can protect me!" hahaha. han har alltid svåra besvär att hitta en outfit för kvällen för han vill gärna klä sig lite gay men vågar inte riktigt fullt ut för han kan få stryk av biffiga australiensare för att han är så liten.
norvy är lång och ståtlig och gillar att klä upp sig med högklackat och kortkort och ibland lite smink. han gillar inte asiater, bara västerlänningar, blonda och blåögda och det är han som har en pojkvän i varje europeiskt land. i jakarta vet ingen att de är bögar, där har de låtsasflickvänner och gömmer klackisarna långt in i garderoben.det är bara här på bali de lever sina riktiga liv, säger dom. men någon dag, när de hr hittat den stora kärleken, ska de ta med honom hem och presentera honom för föräldrarna.

och imorgon är det en stor dag, för då ska ferdy träffa en kille som han säger ser precis ut som george cloony. norvy inflikar; -yeah, or like you grandpa!!

igår fick vi nya grannar, två svenska killar som hamnat på lite fel gata, och norvy och ferdy blev såklart som galna. stackars svenska pojkar...

hursomhelst är dom förjävla sköna och vi ska mötas upp igen om några veckor. nu ska vi gå och lägga oss, imorgon är det strömavbrott igen har vi hört, från tio på morgonen till fyra på eftermiddagen, så vi planerar att vara på stranden då. så konstigt egentligen, att en hel stad bara släcks ner några gånger i månaden. men så är det..

försöker ladda upp bilder på grannarna men det går inte, får vänta till imorgon.
puss och godnatt!