söndag, januari 18, 2009

Tokyo!

nu befinner vi oss alltså i Tokyo.
vi landade här igår mitt på dagen och tog ett tåg till Tokyo station. därifrån tog vi en taxi med en väldigt speciell taxichaufför som var galet glad men inte kunde ett ord engelska. resulterade självklart i felkörning men han var överlycklig ändå.
Hostelet är iallafall hur bra som helst. vi har ett eget litet rum med värme (!!!) och de gemensamma toaletterna och duscharna är hur fräscha som helst. toalettsitsen är uppvärmd och man kan spola vatten i rumpan om man känner för det. plus tusen andra finesser.
vårt område känns lite av ett leksaksland. husen är fina fyrkantiga legohus och ser ut att vara klädda i nåt tapetaktigt med roliga mönster. fläckfria små gator med perfekt målade övergångsställ och streck, det känns som det ska komma körande en liten radiobil närsomhelst. i mataffären har alla varor en liten hello kitty på förpackningen. sen heter ju vårat område Asakusabashi, vilket låter..väldigt på låtsas..

igår kväll var vi ute och käkade och till skillnad från hong kong står ingenting på engelska. tur är att det finns menyer med bilder. man får ju chansa liksom. och att försöka prata med personalen funkar inte heller, det gick inte att få vatten för hon visste inte vad det var. hon kunde ett ord;rice. men det gick bra tillslut.
hursomhelst är allting otroligt dyrt.

idag visade en kanadensisk hockeykille oss ( emma, han visste vem din bror var och var skitimpad, haha) hur man tog tunnelbanan. vilket är en hel vetenskap. vi tog sälle med honom till Harajuku, där vi tittade när konstiga ungdomar klädde ut sig i konstiga kläder och ville att turister ska ta kort på dom. japanska emos helt enkelt. det var roligt iallafall. sen mötte vi två norska tjejer från hostelet och spanande in den berömda Prada-butiken som är väldigt känd för sin arkitektur.

senare, efter en sjukt dyr lunch, promenerade vi till Shibuya. där var det coolt och galet och hur mycket folk som helst och massor av affärer och grejer.
ikväll ska vi dricka vin och äta jordgubbar nere i common area ( som har goa soffor och två flatscreens och datorer!!) med de norska tjejerna och spela lite kort. imorgon har vi ännu ingen aning. är lite sugna på tempel och kultur, börjar känna oss lite mätta på storstadshetsen med affär efter affär osv..
vi har internet på rummet nu så vi hörs säkert imorgon!
pusss


Shibuya


fräsiga mobiler

dessa munskydd! vi fnissar varje gång. tydligen lika vanligt här som i hong kong. vi tror dom tycker det är coolt. i hong kong såg vi en tjej med jättetjusiga kläder som var ute på strandpromenaden med sin kille, han ville ta kort på henne och hon ställde sig fint vid piren med obligatoriska peace-handen och kanske log hon, kanske inte, vi vet inte för hon behöll munskyddet på och såg stolt ut.


funderar på att köpa om den nu är så coolt..

big in japan

massor av japaner

lunch, subway -dyrt -bekymrad moa läser resguide


konstiga emokids..

hong kong forts..

godmorgon sverige!
längesen sist men vi har haft fullt upp! men vi lever, mer än nånsin!
idag har vi gjort vår första dag i tokyo och klockan närmar sig sju på kvällen. men först kan vi ju berätta fortsättning på hong kong.
med träningsvärk i rumpan efter the peak-nerstigningen tog vi ännu en gång färjan över till hong kong island och området SoHo. där var det supermysigt med små trånga gränder dingnande av frukter och grönsaker, och ett och annat vidrigt kadaver med tillhörande svans.
vi gick runt på dom små gatorna som ibland var branta som stup. sen fixade vi faktiskt till naglarna som blev så skit sist och oj så fina dom blev!
denna morgon fick vi även byta rum. till en annan gränd, upp i en annan hiss och vidare några andra skabbiga korridorer. men mycket finare rum! det finaste vi bott i denna resa faktiskt. för bara 150 spänn natten. ägaren och hela hennes familj bodde i ett pytterum bredvid oss och farmorn i familjen sov på madrass precis utanför vår dörr. mysigt och familjärt med en liten tvååring springades omkring.

vi gillade hong kong väldigt mycket. vi bodde så centralt att vi lärde oss själva stadskärnan ganska fort och alla människor vi mötte var väldigt trevliga. dock var det knappt alls några turister. fel säsong antagligen. men det var skönt för oss.
hong kong kändes även som kontrasternas stad. antingen svindyra lyxiga butiker, eller små slitna affärer där personalen mer eller mindre bodde. antingen jättefina hus eller sjukt skabbiga ( som det vi bodde i ). folk körde omkring i antingen lyxiga vrålåk eller små rangliga flakbilar. och när vi satt i hamnen och spanade ut mot skyskraporna åker först en liten fiskargubbe med rishatt förbi i en liten kina-eka och strax efter en megastor lyxyatch..
gatorna är sjukt rena. inte ett enda litet papper, tuggummi, skräp.alla gator spolas varje morgon. man kan typ äta från gatan. haha nämen väldigt ovant.

sista kvällen var vi ute och åt på en lustig resturang vi blev tipsade om av en kines. där var det enbart kineser, överfullt, stressat men väldigt gött. vi får dock fortfarande be om kniv och gaffel.. efter maten halkade vi in i varje klädintresserad bruttas dröm. en liten butik full med utvalda underbara kläder, marc jacobs, burberry, vivenne westwood, prada, herve leger, juicy couture ( - klänning adopterades av pernilla), dior, roberto cavilli, lalala.. allt äkta och till överkomliga priser.
hittade även en liten pärla, en butik från en japans design. handgjorda, otroligt fina kläder. det är det som är så kul med storstäder, att hitta små pärlor. man tröttnar fort på att titta i de här stora varuhusen och märkesaffärerna och alla kedjor.

detta var alltså hong kong, och vi rekommenderar alla att åka hit. kanske lite längre än vad vi var där dock, 4 dagar är lite tajt. och vi hade det så bra mycket tack vare det underbara vädret, så våren är verkligen perfekt.







fruktmarknad i SoHo.


vår favvoresturang i vårt hood cameron road.



nya rummet!

hejdå hong kong!