måndag, februari 09, 2009

nha trang!

hej!

framme i nha trang! vårt rum är underbart.
förutom en sak. ni vet de där vidriga ödlorna som finns överallt utomlands? som klättrar på väggar och i taket? när vi kom fram i morse och läste på vårt kylskåp att det innehåller vatten och annat gött, öppnade vi det. båda börjar skrika och ställer sig på sängarna. tro fan att det är en liten jävla ödla där inne som springer omkring på vattenflaskorna! vi stänger det igen med en sko och går ut.när vi senare kommer tillbaka flera timmar senare har vi såklart glömt detta. vi har handlat yogurt och pillan (den allra mest ödlerädda) öppnar kylen och sticker in handen och ger sig ifrån ett illvrål. ödlan är där, sen är den borta, vilket pillan tolkar som att den är PÅ henne. det är den inte, den har bara gömt sig bakom cocacolan.
vi ringer ner till receptionen:
pill: eh, yes hallo! I just want to say that we have a salamander in our refridgerator.
vietnamesisk tant: what??
pill: we have a salamander in our fridge!!
tant: a salmon???
pill: hahahaha. no! a animal that climbes on the wall...S-A-L-A-M-A-N-D-E-R!
tant: hihihih. ok... I come to your room.
en halv minut senare står två fnissande vietnameser framför vår kyl och letar lax med en trasa.

Nu till resan hit. Igår hade vi ännu en skitdag (bokstavligt talat) på rummet.
till denna bajshistoria hör också att vår toadörr inte har gått att stänga. efter en liten incident som involverade att moas klaustrofobiska känslor kom fram och låssmed kallades in, gick det helt enkelt inte att stänga dörren. vilket ledde till lyhördhet utan dess like. äkta vänskap definerad: pillan från toan, skrikandes; MOA HÖRDE DU! det där var BAJS inte kiss, fatta!!!

vi åkte som sagt nattbuss vilket var hur gött som helst. tre rader med våningssängar i hela bussen. kändes lite konstigt i början men sen var det bara jättemysigt. fick dock punktering någongång vid halv ett och fick stå still mitt ute i vildmarken i en timme, men det är sånt som händer.. vaknade iallafall vid sex av gryning över ett oändligt hav med massor av fiskebåtar i. så fint.

idag har det varit molningt så vi ville hitta på något som inte inkluderade solning. så vi hyrde en moppe! hahaha . otroligt roligt.eftersom moa har noll trafiksinne eller lokalsinne och aldrig ens kört en moped var det pillan som fick köra. oj oj oj! bör berätta om trafiken här. på 2 bilar går det kanske 100 moppar blandat med cyklar. och alla kör lite som dom vill. för att bilarna ska få en syl i vädret använder de tutan. hela tiden. vi började med att gasa iväg till något slags tempel på andra sidan bron. det var fint.sen fick vi lite panik på stadstrafiken så vi åkte ut mot landsbyggden, upp i bergen. så himla vackert! gröna berg och dalar så långt ögat kunde nå. ibland åkte en annan moppe förbi, ibland en konstant tutande bil ( vi har vant oss nu, vi tror dom bara vill säga hej) annars var vi rätt ensamma.
vi åkte igenom bergsbyar och fiskebyar.och det här med vietnameser. vi älskar dom! för det första är dom så sjukt laid back. de jobbar lite, sitter och slappar och pratar länge, jobbar lite och så håller de på. ställer ut stolar på gatan och bara sitter och chillar. haha. så gött! för det andra så är de så otroligt trevliga och snälla och hjälpsamma. gulliga helt enkelt.
när vi som enda två turister åkte igenom byar längs vägen, vände sig alla om och vinkade, stora som små, män som kvinnor. när vi blev omkörda av andra mopeder, vinkade de och log så glatt. haha.

vi körde närmare 8 mil på den lilla mopeden och på slutet stannade vi på en underbar resturang precis vid havet med oss som enda gäster. vi åt grillat och njöt. förövrigt vill vi bara säga att vi är förjävla snygga också. iallafall enligt alla asiater. de säger det särskilt gärna och ofta när vi är svettiga, osminkade och har fett hår. här använder de rika och flashiga tjejer förressten en kräm som heter flawless white. alltså en kräm som bleker deras hud! nu har vi tänkt att sova middag ( sov inte allt för många timmar på bussen trots allt) och senare gå ut och käka och fylla våra numera friska magar. har även köpt två flaskor champange för 10 kr st som vi kanske firar detta med..
(att lägga upp bilder ville sig inte alls idag så det kommer senare)
puss och kram!