fredag, mars 06, 2009

regn, bögar och getingar

godkväll!

har ni sett vår nya header? fin va! det är vår underbara och otroligt begåvade kära vän Ermiri Peciri som har gjort den åt oss. TACK!

det är konstigt men trevligt väder här på Bali. Idag har vi legat på stranden under klarblå himmel och gassande sol till klockan tre ungefär. klockan halv fem vräkte det ner regndroppar stora som puttekulor och orsakade översvämmning på gatorna. nu, klockan halv sex, är det snustorrt igen. men det är jättemysigt, vi stod på vår balkong när det öste ner och det luktade sommarregn. och nu är luften klar och go och inte lika jävla varmt.

vi misstänker förövrigt att vi har hamnat lite konstigt men roligt, iallafall gatan vi bor på. som vi nämde igår följde vi ju med våra böggrannar på gayklubb och det jätteroligt men vi tyckte att det var lite konstigt att det låg två gayklubbar precis brevid varandra och att de var överfulla och inte några andra klubbar i synhåll. när vi har haft detta i åtanke igår och idag börjar vi se människorna som går på vår gata. alla killar, alla skitsnygga, ibland hand i hand turister som locals och ibland en av varje. hm..

vi gick för några dagar sen förbi en klädaffär för killar som vi tyckte var jätterolig för det var verkligen spexiga kläder, nu märker vi att det är enbart den typen av affärer här. genomskinliga skjortor som knäpps vid naveln med tillhörande halsband, skinnbyxor med gulddetaljer..you name it! vi fick det svart på vitt igår kväll när vi gick ner till vår hotellresturang för lite kvällsmat och möts av en överfylld lokal, enbart män, dunkande techno och fem latexklädda herrstrippor! alla var som galna! vi, lite smått förlägna, tog med oss vår kvällsmat upp på rummet. det blev lite för mycket för oss.. men annars är det roligt och vi ska minsann bo kvar.


igår kväll hade vi panik. när vi kom tillbaka till vårt rum med kvällsmaten upptäcker vi att rummet har blivit invaderat av getingar. minst tio stycken cirkulerar, främst i badrummet.
efter att vi försökt tvinga varann till att bemöta dom på egen hand ( - moa kom igen, SLÅ BARA!! jag vaktar, titta inte, bara SLÅ!!! - MEN FÖR I HELVETE GÖR DET SJÄLV!! - skärp dig. det är din tur. - men om vi lurar in dom på toan så får dom vara där. - MEN MOA JAG MÅSTE TVÄTTA ANSIKTET, och hur i helvete lurar man en geting?? osv osv) så var vi tillslut tvunga att gå ner och be om hjälp.

två balineser och en insektssprayburk senare trodde vi att allt var frid och fröjd och vi gick och la oss. men icke då. tre jävlar är kvar och vi vet inte vad vi ska göra. i ren desperation somnar vi med täcket över huvudet och på morgonen, efter timmar av ryckig sömn, är de borta.
vi klagar över hur dåligt vi har sovit och moa berättar sin dröm:
- jag drömde hotellet var invaderat av mansstrippor och vi hade flera i vårt rum vi försökte bli av med.
pernilla, helt allvarlig:
- läskigt att du säger det för jag tror vi kan relatera våra drömmar till getingarna. jag tillexempel, drömde att jag slog ihjäl oscar sjögren med en stekpanna.


puss!