onsdag, januari 07, 2009

tisdag

hombre amigos!
här i new york har ytterligare en dag passarat för två kvinnor i sina bästa år. idag har det varit en fullspäckad dag! vaknade efter en hård natt ( moas nattliga besök av konstiga människor fortsätter. inatt var det en av våra kineser som klampar in när vi sover, går och tänder, sen ställer sig och petar hårt på moa och visk-skriker ; "are you sleeping?? are you asleep?? are you sleeping???hallo!! "på hetsig kinesik brytning. moa förbannad och nyvaken, ignorerar idioten och vänder sig demonstrativt om. dumme dumme dumme stolle.

dagen har vi i allafall spenderat i brooklyn. vi tog tunnelbanan över bron till williamsburg som är second hand-älskares paradis. vi shoppade loss för inga pengar alls. satt och fikade på ett jättemysigt café och hade det bara väldigt trevligt. williamsburg gillade vi jättemycket, roliga små butiker och goa cafér och trevligt folk.
senare tog vi oss till fulton, som ska vara centrum i brooklyn. vi var de aboslut enda vita på tunnelbanan dit och var fullkomligt utittade. när vi väl kom dit började det snöa, och man kan säga att vi gjorde fulton på ungefär tio minuter. gick in i enbart en affär (för att värma oss) men gick ut igen när vi var tvunga att lämna in väskorna för folk snattade så mycket. gav antagligen inte stället en ärlig chans men det var inte alls samma mys&stros-känsla som i williamsburg.
det är iallafall konstigt och häftigt och läskigt på samma gång att man bara av att åka över bron från manhattan möts av en helt annan värld.

nu ikväll har vi varit i west villiage och käkat på the Spotted Pig, jay z, bono, michael stipe och fat boy slims resturang. såg tyvärr inga kändisar och maten blev rätt misslyckad ( skulle vara ekonomiska och ta starters, slutade med att moa fick sparris i pannkaka, och pernilla som trodde att hon beställt goa biffar, första köttet på resan, fick megaskivor rödbetor med ost.) men vi hade det mysigt ändå.

imorgon väntar sex and the city bussen och vi är taggade till max! nu ska vi skynda oss att lägga oss innan kinesen kommer hem från broadway. puss på er!





här fyndade pillan ett par skor och en tröja för 8 dollar och moa en skjorta och skärp för 5. inte illa!

second breakfast-bagel på gött café i brooklyn


vi funderade lite på var alla våra pengar tagit vägen, sen kom på vi svaret.