måndag, januari 12, 2009

himmelriket

tro fan att vi fick åka första klass! och seriöst, det var lätt värt det.

vår nya vän Alfaro som är superwizer för Qatar airways visade sig vara en väldigt vänlig man. det var han som fixade att vi fick mysa i loungen och han berättade att han hade vandrat fram och tillbaka föregående natt för att hitta oss och erbjuda oss hotell. ( synd att vi gömde oss så väl då från läskiga människor när vi sov)
han fixade alltså även första klassbiljetter till oss med absolut bästa platserna i deras femstjärniga buisnessavdelning.
vi fick gå före alla i kön, även de andra i första klass, haha, och fick en egen uppassare som hette jean. hon gav oss varsin necessär med alla goa hygienartiklar man kan tänka sig plus pyjamas, ögonbindel, strumpor, skohorn (haha). jean kom med champange och färskpressad juice och vi antar att Alfaro hade beodrat staffen att behandla oss för prinsessor, för det var helt sjukt.
stolarna var de skönaste vi nånsin suttit i, gick att vinkla och sänka åt alla håll, hade massage och det fanns även en sängknapp som gjorde stolen till en underbart skön säng. vi sov på rygg, på sidan, på mage och ville aldrig gå av planet. vi hade varsin tv med hundratals filmer och spel och musik att välja på, små läslampor, egen fjärrkontroll, obegränsat antal tidningar..lalala.. den trerätters maten som bestod av bland annat skaldjur, kyckling och färsk tropisk frukt serverades på glastallrikar på bord av marmor. hahahaha det var så sjukt. vi var helt förvirrat lyckliga alla tolv timmar som gick alldeles för fort. den resan som vi trodde skulle bli längst och jobbigast blev den skönaste någonsin. det var som att bo på lyxhotell.
Alfaro tog även våra nummer och mail och sa att nästa gång vi kommer till new york ska vi höra av oss så han kan styra upp med något mer som gottgörelse.. haha.

nu hänger vi allafall på Qatars flygplats bland burkor och roliga hattar samt män i klänningar. Vi har varit här i några timmar och ska vara här några till innan planet till Hong Kong lyfter. där det för övrigt är 17-22 grader. oh! som vi har längtat efter värme, så mycket som vi frusit.
en annan god nyhet är att STA kommer att stå för boendekostnaden också.
allt löste sig tillslut. men nu längtar vi efter att komma fram.
hörs snart igen
puss och pill

nu leker livet igen


sitter i first class- lounge, dricker champange och äter buffe´..tack qatar airways!
ps. man får ta hur mycket mat, dricka, snacks,tidningar man vill.. vräka!!