söndag, april 05, 2009

kurrkurr

halli hallå!!

två dagar har passerat och bara fem består. sad but true.
ytterligare två dagar av att pillan har fått hålla sig i skuggan, och hon börjar bli ganska så nojig att hennes bränna ska försvinna spårlöst.

nu hänger vi i vårt rum och väntar på att sjukhuset ska ringa och avslöja lite provresultat och annat smaskigt.
pillan mår iallafall bättre och bättre för var dag. idag framträdde även utslag på hennes hud som doktorn sa är ett bra tecken, det betyder att det håller på att gå över! skönt!

pernilla och moa har även haft ett bråk på stranden idag eftersom att pernilla i princip försöker gifta bort moa. en kille på stranden som gör henna-tatueringar har varje dag sen vi kom till seminyak satt sig ner och pratat med moa och gör gratis tatueringar och frågar varje gång om de ska hitta på något. moa lyckas finta bort detta varje gång förutom idag då han frågar om de ska ta en fika ikväll och moa svarar att hon måste ta hand om sin sjuka vän. bakom moa sitter pernilla och skakar frenetiskt på huvudet och säger - nooo! its okay! its okay! you can have her tonight! moa blir förstås rasande och det tar en stund innan hon kan prata sig ur det. men imorgon ska vi iallafall hänga med honom till denpasar och gå på marknad, han är faktiskt väldigt go.

när våra grannar fick höra om pernillas sjukhusvistelse blev de alldeles till sig och lyssnade inte när moa sa att hon hade fått komma hem utan de ville ha namnet på sjukhuset, adressen rumsnummer aaah!! när de förstod att hon låg på rummet sprang novry till cirkle K och köpte massa olika drickor till henne. så sött.

på tal om ingenting har vi kommit på top 3 dummaste yrkena här.
3. sälja jättestora buddhastatyer på stranden- vem köper??
2. killen som varje kväll från klockan 5 står vid en pelare i ingången till vårt hotell och säger hej till alla som går in.
1. det allra vanligaste här: sälja dvd-filmer. låter inte så dumt men det är hur det går till. de åker omkring på gatorna, två på en moppe, och spanar efter turister i resturanger. när de ser några parkerar föraren och ger den andre några filmer och han släntrar iväg till resturanger. ingen vill nånsin ha och folk blir mest irriterade över att bli störda i middagen, då går de bara tillbaka till moppen och åker vidare längre upp på gatan. ser riktigt fånigt ut. roligast är ändå när dom säljer "mirakelolja" och har den i innerfickan, stannar moppen och drar lite nonchalant ur flaskan ur fickan för folket på resturangen.

annars var moa med om en konstig sak på stranden i morse också. hon har börjat gå morgonpromenader eftersom pillan sover så länge. medan hon går haffar ungefär 15 skolbarn henne. de vill öva sin engelska och har i uppdrag att intervjua turister med frågor som, var kommer du ifrån, varför gillar du bali osv osv. sen skulle dom ta kort! och det blev ju inte riktigt ett kort, för alla barnen ville ha ett enskilt på dom själva och moa. moa kan som vanligt inte säga nej till barn så hon ställer upp på kort med varenda unge som är helt i exstas. swedish girl!!!

sen.... så är vi jävligt lyckliga idag också. men än så länge vågar vi inte avslöja något, men om det går som vi har planerat delar vi med oss, och isåfall, fyfan vad GÖTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pusspuss