torsdag, april 02, 2009

utskriven

godkväll!
idag fick lilla pillisen komma hem från sjukhuset. efter den värsta natten i hennes liv, typ. 40 graders feber och frös ihjäl under filtar och duntäcken, helt ensam utan sin kära vän. men hon kom tidigt på morgonkvisten pigg som en lärka till undsättning!

när pernilla vaknade på morgonen hade febern stigit och tillståndet inte blivit så mycket bättre faktiskt. hon var orolig att behöva stanna ytterligare en natt. men som sagt så finns det inget botemedel mot själva denguen, så hon skrevs ut med order om att äta och dricka så mycket som möjligt, sova och knarka några av de 7 olika pillerna hon fick..sömnpiller, ryggpiller, illamåendepiller, huvudvärkspiller, multivitaminer, antibiotika för njurarna ja you name it. i övermorgon ska vi tillbaka och dom ska ta fler blodprov på henne.

iallafall så körde taxin oss hem till seminyak och galaxy. vi har alltså inte checkat ut, pillan blev sjuk dagen vi tänkte det och sen dess har det inte riktigt varit läge..vet inte riktigt hur vi gör nu. har verkligen inte råd att bo kvar egentligen, men tanken på att lilla sjuklingen ska behöva släpa på fet packning känns väl inte så lockande.
ja sen har det väl inte hänt så mycket mer idag. moa har försökt underhålla sig bäst hon kan eftersom pillan sover mestadels av dygnet.

jobbigt är att doktorn sa att idag är det dag 3 av sjukdomen och nu kommer den bara bli bättre, till dag 7 då feber kommer stiga igeeeen! gaaah...ja vi får se.
nu tog lillan ett sömnpiller och somnade in. här ute på balkongen hörs som vanligt lockrop till transorna och ostadiga kareokestämmor som sjunger antingen " girls just wanna have fun" eller celine dion med "my heart will go on".. seminyaks gaygata va.. det är grejer det.

puss på er

(tänkte bara tillägga att vi förvånades över den riktigt bra sjukvården. vi blev väl omhändertagna, allt var skinande rent och alla supersnälla och kändes kunniga samt pratade bra engelska, all credd till BIMC!!)