fredag, mars 20, 2009

fredag nu igen

ja valdigt vad tiden gar fort. har antligen lyckats fa upp texten fran foregaende dagarna som ni ser.
man ar ratt strandsatt har ibland, pa en javla o. igar tillexempel, har finns bara 1 bankomat och den tar bara visakort. vi har bara 1 visakort men utan pengar sa igar nar vara pengar tog slut vid lunchen tankte vi att vi gar bara till internetcafet och for over innan middagen. sa typ sju timmar senare ar vi riktigt hungriga och ska ga ner till internetcafet. klart fan inte swedbanks hemsida funkar har!! varfor??? och vi hade verkligen noll pengar. inte ens en liten tjuga. och var sa javla hungriga att vi typ svimmade. var telefon ar dod och gar nte att ladda. fick lana agaren till vart boendes telefon men det gick inte att ringa till sverige. tillslut funkar var mobil men ingen av vara foraldrar svarar. vi vill ju bara att dom ska logga in pa pillans bank och fora over mellan kontona. sa himla typiskt oss att vanta tills vi verkligen ar helt panka.
men, klippan i havet, moas storebror august svarar och loser allt latt som en platt!! TACK agge!!!!

ja herregud. men friluftsdagen igar gick valdigt bra. hyrde snorklar och cyklop och tillochmed grodfotter som vi plaskade med hela dagen. sag massor av fina fiskar, fattar inte hur dom kan ha sana klara farger!! vi gick runt on och badade varje gang vi sag en go platt for man blir forjavla varm av att ga. men vi forbluffas varje dag har over hur vackert det ar. helt sinnesjukt, vanta till ni fa se bilder! lunch ater vi i en bungalow pa hoga ben precis vid strandkanten och spanar ut mot det turkosa havet. patal om det, ska vi bada nu. puss!!

3dagar

hej alla!

ar ju som sagt pa en pytteliten o och internetuppkopplingen ar skit. men vi anvander ju bloggen som en dagbok, sa vi skriver pa varan lilla data varje dag anda. sa har kommer de tre senatse dagarna. mycke att lasa, men ack va roligt och bra vi har de!

(bilder far ni vanta pa)



måndag 16 mars


hej lilla bloggisen. imorse klev vi upp ur vår säng klockan fem ( typ fyra timmar efter vi hade gått och lagt oss, och nej vi hade inte festat bara kollat när marloon var dragqueen) packade det sista och beställde clubsandwich till frukost. den fick vi slänga i oss eftersom den var klar fem i sex och vad-det-nu-var-vi-skulle-åka-med skulle komma klockan sex prick. lär gjort.. att vi inte har lärt oss. kvart i sju, efter att vi suttit och väntat på trottoaren sen sex, kom det en liten fullproppad shuttlebuss. redan då förstod vi vikten av vårt smarta drag att lämna ryggsäckarna. de hade för det första aldrig fått plats och för det andra hade vi skämts ihjäl om vi skulle proppa in våra fettokorvar där.


på något sätt lyckas vi ju alltid bli upphämtade sist av våra transporter, vilket i och för sig kan vara skönt då vi inte behöver åka runt och hämta folk. men oftast suger det eftersom det är två random platser kvar, aldrig bredvid varandra. så idag fick pernilla sitta fram bredvid föraren och vara konstant livrädd med tanke på att han körde som en dåre.

klockan åtta kom vi fram till Padangbai där färjan går. den skulle gå klockan nio sa dom så vi kunde sätta oss på nåt ställe och fika eller nåt så länge. okej. men nu är det ju så att när dom säger nio menar dom halv elva. fruktansvärt segt, men tillslut lämnade båten bali. båten förövrigt, vi hade såklart tagit billigaste möjliga, liknade en flyktingförläggning då det inte fanns några stolar utan man helt enkelt la sig ner tillrätta på däck och "sov". fyra timmar skulle färden ta men tog såklart fem.


den tiden spenderades med att försöka ligga utan att det gjorde ont någonstans och prata med diverse locals som var majoriteten på båten. träffade en skön snubbe som hette Made och hade världens sötaste bäbis. han och hans familj skulle hälsa på hans släktingar i lombok över en hinduistisk högtid som pågår nu. han bjöd in oss till hans by och vi fick hans telefonnummer. dom är för härliga dessa indonesier. alltid lika snälla.

mittemellan bali och lombok så dök massor av delfiner upp! de simmade bredvid båten och hoppade och lekte. så himla fint.

sen när vi äntligen skulle lägga till i Lembar så var ju det lite av ett skämt då stollarna i bestättningen antagligen jobbar på konsum i vanliga fall och inte lyckades pricka infarten. efter 4 försök och 3 piruetter, irriterade passagerare och med hjälp av människor på land som fick DRA in båten lyckades vi äntligen.

på land stod det en ny liten shuttlebuss som väntade på att köra oss till Bangsal. vägen dit var helt underbar. inte resan i och för sig, skump och smala slingervägar men utsikten var helt fantastisk. klargröna risfält och grönskande berg på ena sidan och tropisk djungel på andra med femtiotal apor som satt längs vägkanten som om de vaktade. riktig lost-djungel.


appropå lost! vi har bestämt att när vi kommer till Gili meno ska vi ha en hel dag Lost-lajv! vi har redan massor av ideer. moa ska vara kate som har snott aron och pernilla ska vara claire som springer omkring i fånig lugg och skrika i djungeln. sen ska moa vara lock och sitta och tälja och säga; I am ment to do this om och om igen medan pernilla är benjamin och spänner ögonen och psykar folk. sen ska pernilla såklart vara sun också och skälla ut moa aka jin för att han är så jävla dålig på engelska.

alla er ej-lost fans som inte förstår, ursäkta. men ni kan vara glada ändå, för vi har börjat spela in expedtion robinson!

vänta, vi tar det från början..

framme i Bangsal möttes vi av helt galna locals som ville sälja både arak och myggmedel, och såklart armband. vi lyckades stå emot men fick ett dussin beundrare ändå. de gillade särskilt pernillas "spaghettihår" HAHA. och de älskade som vanligt våra tatueringar ( och ni som tror att vi har skrivit fel kan andas ut för alla indonesier som läser dom översätter helt rätt) och försökte tillochmed kyssa och när vi skulle gå. hjälp.


vi fick skutta in på en pytteliten långsmal båt och åka iväg i solnedgången. när vi satt där och såg på varann, vinden i håret, motorn som brummade bakom oss, armen på räcket, blicken i skyn, saltvattenskvätt i håret, ja ni fattar vad vi försöker få fram, REN ROBINSON-ANDA på väg till ön.. vi kunde riktigt höra hur anders lundin påade oss. där och då föddes början på vårt robinson-äventyr med några filmklipp. fortsättning följer.. vi har redan hittat perfekta stället för biktning och öråd. vi är båda på denna ön för att vinna. ingen åker härifrån utan robinsonstatyetten..

nu ligger vi i allafall i en ny dubbelsäng på ett nytt litet hotell. vi betalar 35 kr var per natt. riktigt gött. har insett att aircon är för veklingar och en lyx vi inte har råd med. nu myser vi med en fläkt och med vårat goa husdjur, ödlan Made.

imorgon ska vi utforska denna ön tills vi kan allt!!! ( den är 2x1 km)

puss natti.



tisdag 17 mars


igår kväll kom vi ju alltså till Giliöarna och det var inte svårt att konstatera det då men lättare idag när vi utforskat hela ön: vi är i paradiset.

vi bor jättemysigt. det är fyra bunglowliknande hus som ägs av en kvinna som bor här med sin familj. hon verkar jättesnäll och hon lagar frukost som ingår i det billiga priset.

vi gick och la oss tidigt igår eftersom vi var så trötta men vaknade mitt i natten av den högsta åskknallen vi någonsin upplevt. kändes som bilxten slog ner i badrummet, så nära var det. regnet vräkte ner och åskan fortsatte och vi kurare ihop oss i dubbelsängen av rädsla, bör påpeka att ingen av oss har varit rädd för åska innan. det var verkligen helt galet. men tillslut så somnade vi om och när vi vaknade var det lungt igen.


dagen började med att gå runt hela ön, en ny traditon tänkte vi. det tog kanske lite mer än en timma och vi gick hela tiden och pekade och var uppspelta på allt fint vi såg. det är verkligen en paradisö! helt sinnesjukt vackert! och som sagt inga motorfordon så det enda som hörs är havet och hovklappret från alla häst och vagn.

en annan rolig grej med denna ö är att det inte finns några poliser. alls. konstigt kan ju tyckas, skulle ju aldrig finnas en ö utan poliser i sverige. kvinnan som äger vårt boende intygar dock att ön är väldigt väldigt säker. hon menar på att folket som bor här vet vad som gäller. ingen gör nåt dumt så för då förstör man för andra. och i och med att dom flesta är hinduister kör dom sitt kharma-race och det är ju gött.

men här kan man iallafall få magic mushrooms till vilken maträtt som helst. alltså psykadeliska svampar. här går dom inte runt och viskar det som på bali, dom skyltar med det överallt, bloody fresh magic mushroom-milkshake-omelette-pizza-i bolognesen, ja ni fattar.


här är det inte så att det är en skitstor strand där alla samlas och ligger packade. här är det turkost vatten kantad med kritvit strand runt hela ön! så på promenaden är det bara att skutta ur sina kläder där man har bikini under och plaska för glatta livet. vi hittade en jättemysig strand där vi låg och solade i vattenbrynet innan vi blev dränkta av en stor våg. haha.

robinson fortsätter, kommer antagligen bli en storfavorit på youtube någon gång i framtiden.

nu siesta, pusspuss



onsdag 18 mars


tjoho. sitter och äter andra middagen för dagen. första var förjävla äcklig och dyr och vi blev inte alls mätta så nu sitter vi här i en liten hydda med massa kuddar och palmtak och blickar ut mot de helt sjuukt vackra havet och har precis ätit chicken cashew (ett säkert kort).


gårdagskvällen spenderades på en bar med massa locals. det var trevligt värre. idag har vi gått runt ön igen och moa har hållt i morgongympa. i morgon tänkte vi ha friluftsdag. allså gå upp tidigt, packa väskorna med nödvändigheter aka sarong och bikini. köpa snorkel och cyklop och börja vandringen runt ön. hitta en go plätt, ha morgongympa ute i det fria och tänja på lederna. slå läger och kanske bygga oss ett vindskydd, eller inte. där ska vi hänga hela dagen och fånga fisk med bara händerna grilla den över en öppen eld, till förätt ska vi ha barksnittar och kokosnötter och till eftträtt ska vi tugga på kåda. eller så hitttar vi bara en go restaurang i närheten.

i kväll tänkte vi att vi skulle kolla på film. för här vet ni, på gili trawangan, så får man en egen liten hydda precis vid vattnet med en liten inbyggd tv. man kan välja mellan hur många filmer som helst men vi har planerat att kolla på twilight. vi började ju se den på flyget till bali men hann aldig se klart den. och ack så spännande den verkade, så den har vi varit riktigt taggade på ett bra tag nu. och i kväll är de alltså dags.

puss


uppdatering: nu har vi tittat på twilight i den mysiga mysiga lilla hyddan på stranden. det kostade ingenting, bara man beställde mat och dryck för minst 20 kr var. och det gjorde vi!! vilken fest det var. banana split, tuna sandwich, chicken burger, garlic bread, you name it!! det var riktigt mysigt och antagligen en ny tradition.

vi vet att det är många av er som är nyfikna på om vi har lyckats hålla sams i snart tre månander. vi ska berätta för er. vi har två stora återkommande bråkobjekt. det första ämnet är hörlurar. detta började när vi började tröttna på vår musik på våra egna mp3 så vi bytte med varandra. där nånstans upptäckte vi att pernillas hörlurar var otroligt mycket sämre än moas. då är frågan; ska man ha sina egna hörlurar i den andres mp3? pernilla stod fast vid att hörlurarna följer med mp3 medan moa verkligen inte höll med = bråk. moa krävde att ha sina egna hörlurar eftersom hon är typ halvt döv och måste ha svinhög volym. pernilla tyckte att det var riktigt fånigt. ända tills den dagen hon köpte ett par nya hörlurar som var tillochmed bättre än moas och vägrade dela med sig, BRÅK!!!!!!!!!!!! varje dag en ständig kamp och jävla meck med att byta hörlurar hela tiden.


bråkämne 2: kortspel. kortleken har följt oss ända ifrån sverige och tas fram då tidsfördriv krävs, till exempel flygplatser och sömnlösa kvällar. första bråket inträffade då pernilla vann 5 omgångar av skitgubbe i rad och gjorde en väldigt stor deal av det. moa blev fly förbannad och svor att hon aldrig skulle spela kort med pernilla igen eftersom hon var en sån förbannat dålig vinnare. pernilla påstod att det var fel och att moa bara var en dålig förlorare. helt sant. och det skulle visa sig att pernilla också kunde vara det då moa fick överlägset mest poäng i finns i sjön och gjorde en riktigt dålig vinnare-segerdans till arga arga pernillas förtret. detta kan sluta illa, tillexemepel som idag då pernilla jagade moa in på toaletten med en ihopvirad sarong (piska) och skrek: JAG SKA SNÄRTA DIG!!! DU KAN INTE GÖMMA DIG!!! ( bör påpekas att vår toalett inte har någon dörr utan bara lite krimskrams som hänger ner.)