söndag, mars 01, 2009

Bali

häj blogga!
kul att vi var med kuriren! är det några nya nyfikna läsare tack vare det, skriv gärna något!
nu är vi på Bali!! Kuta beach närmare bestämt.
vi landade igår kväll efter en underbar flygresa från singapore. ljuvligt plan, vi ville inte gå av. fanns så många filmer att välja på och vi hann inte se klart någon.
när vi kom till visumkontrollen fick vi åter bevisat att vi verkligen inte är i sverige. gränspolisen, en kille i kanske 30årsåldern, pratade först formellt och stelt med oss. sen ringde hans mobil som spelade rihannas umbrella på högsta volym och vi började fnissa och sjunga med. han sken upp och sa blygt; - its my favourite..
vi blev goda vänner och vi fick hans nummer om vi ville förlänga vårt visum, det kunde han göra utan problem. haha, så osvenskt. men skoj, han hette ferry!

och har våra ryggsäckar varit ett skämt innan, så skrattar vi nu oss till döds. vi kan längre inte få på oss dom utan hjälp. när vi tillsammans fått på pillan hennes rycksäck och hon skulle hjälpa moa, stupade hon framlänges. HAHA det var en underbar syn, och det tyckte många andra med. där och då bestämde vi, ingen mera shopping.
det ändrade vi snabbt när vi kom till kuta - ingen mer onödig shopping. shit vad mycket fint!! jaja...
vi kom fram på kvällen vid elva och tog bara första bästa skabbiga billiga råtthål och sov några svettiga timmar ( ja här är det redigt varmt, varmarne än vietnam och där var det ändå 30 grader). i morse skuttade vi upp, åt frukosten som ingick, ( smutsig banan bla) och började leta nytt boende. vad som helst med AC. hittade ett skitbra, men lite dyrare än vad vi är vana vid. men då är inte mat en prio, har vi lärt oss! och här ingår faktiskt frukosten också, som är fräsch. haha vi krävde att få frukost i morse när vi checkade in vid tolv fastän vi redan ätit. det gick bra.
idag har vi bekantat oss med staden och landet och försökt räkna ut valutan. alltid lika svårt att komma på att räkna ut till svenska på smidigast sätt. vi var även på beachen och spanade surfare. finns hur många som helst. roligt.

vi vet inte hur länge vi stannar här. tänkte iallafall åka runt hela bali och komma tillbaka. och kanske några andra öar. vem vet. livet leker.

för er som ville se ronny, självklart får ni en bild. detta är den enda och pernilla känner sig inte riktigt bekväm med hennes ansiktsuttryck så därför är det censurerat.
vi firade förövrigt 2 månader på resande fot härom dagen, vilket ronny genast hakade på och bjöd på stort kalas med ett otal maträtter och desserter.

och så får ni inte glömma att lyssa på oss imorgon på p3!! 18-20. en korre från hong kong och en telefonintervju med oss. puss och pill