lördag, februari 14, 2009

happy valentines!

goderafton!

BRA JOBBAT med kommentarerna! ni kan ju vafan! fortsätt så!

när vi i senaste inlägget skrev att vi var lite lätt brända var det en fet underdrift skulle vi upptäcka lite senare... dumma dumma dumma svenska idioter som tror att man kan pressa järnet med vinterhud. pillan brände precis hela framsidan av kroppen, ben, armar, mage, och framförallt halsen. haha. vem fan tänker på att smörja halsen? moa i sin tur brände sönder sina ögonlock. vem fan tänker på att smörja ögonlocken??? de svullnade upp utan dess like vilket ledde till att moa blev en extremt ljuskänslig quasimodo.

trots detta gick vi dagen därpå raka vägen till en cykelgubbe och hyrde en tandemcykel! hahaha säger vi bara. sitsen där bak var en meter över marken och sitsen där fram var två. men vi var glada i hågen och trampade på febrilt för växlarna hade noll motstånd. det gick därför inte så snabbt.. vi var antagligen en lika rolig syn som man kan tänka sig för precis alla tutade, pekade, skrattade och vinkade när vi åkte förbi.
efter kanske en halvtimma stannade vi utmattade vid en affär/bostad/cykelreparatör. det är aldrig så lätt att veta i detta land eftersom alla bor i sina resturanger och affärer. de fäller bara upp en tältsäng. ibland i skyltfönstret, haha. hursomhelst blev vi väl omhändertagna och fick stitta ner och dricka vatten medan de höjde och sänkte sadlarna till mer logiska höjder. och som sagt, älskar människorna i detta land! de är så fruktansvärt hjälpsamma! och så chilla. kombinationen blir att när de skruvat lite på cykeln sätter de sig på gatan med oss och bara slappar lite. kanske tar upp en kortlek.
sedan trampade vi runt i backar och dalar tills vi verkligen inte orkade mer.

idag är det valentinesbeachparty för alla backpackers. festligt tycker vi. men först ska vi äta lyxmiddag och läsa varandras dikter tänkte vi. haha. lyxmiddag för övrigt, igår åt vi förrätt, varmrätt, en flaska vin och varsin drink för 50 kr var på en flott resturang där de tillochmed öppnade våtservetten åt en. livet va!

igår kväll när vi hängde på vanliga backpackerbaren fick vi jobberbjudande! dela ut flyers och servera shottar fem timmar om dagen och få 1000dollar i månaden. vad tror ni? haha, vi var sjukt på igår men idag kanske det är lite mer främmande. men det hade varit roligt!

haha förövrigt var vi lite slappa idag när vi hade lite ärenden att göra i olika ändar av staden ( nej det är inga långa avstånd) här finns inga tuktuk, man åker antingen bak på en moppe eller en cykeltaxi! så vi väckte två snubbar som låg och vilade ( som alla gör här) i sina cykelkokonger och hyrde dom för 15 kr i en timma. vi tog ut pengar, köpte en kjol på marknaden, storhandlade på supermarket medan de väntade utanför och chillade. haha. så gött va!

dags för dagliga dosen av crackers med skrattande kon och siesta. puss och kram!
hörde förresten att vi har 40 grader skillnad i tempraturen! vi längtar inte hem...




så najs va!






här hälsar man på engelskbrudar på damtoan