söndag, februari 01, 2009

phnom phen

godafton!
idag var vi uppe och hoppade tidigt, lamnade mysiga lilla siem reap for en sju timmar lang bussresa (baten var tre ganger sa dyr) till phnom phen. vilket inte var en fest direkt. trangt, myggor, svettigt och skumpigt pa bara grusvagar. akte forbi stora odsliga savanner med nagra enstaka palmer och oxar, fattiga byar med barn i lerpolar. det ar hemskt sa fattigt det ar. vi stannade med bussen for att rasta och vi som de enda vita blev genast overfallna av trasiga sma barn och manniskor utan ben och armar. det blir latt valdigt pafrestande. och da hade det inte ens borjat.
val framme borjade vi prata med tva australensiska (saklart) tjejer och gick och kollade boende tillsammans. bor nu fyra i ett rum for 2 dollar var. rekord!
hade iallafall inte atit sen frukost och utmattade skulle vi ta oss till en bank och sen ata. vilket man aldrig hittar forsta kvallen man kommer nagon stans.. sa vi har gatt och gatt och halkat in pa laskiga gator och blivit erbjudna allt fran opium till kokain. gatubarnen springer efter oss och forsoker fa tag i vara vattenflaskor. droppen var nar en helt nyfodd babis lag i sin mammas kna pa gatan. vi gav henne pengar men vad hjalper det egentligen. otroligt hemskt.

nu vantar tjejerna utanfor med en tuktukforare vi lejt for 25cent var. hors snart! puss och kram