onsdag, april 01, 2009

dropp och frossa

hej teman teman. man kan ju tycka att jag skrev lite väl okänsligt om pillans åkommor igår när de visade sig vara rätt allvarliga..när man trodde att det inte kunde hända så mycket mer veckan vi har kvar..

hon ömson sov, frossade och svettades i 17 timmar innan vi beslöt oss för att gå och käka frulle. hon kunde inte äta nånting och efter mycket tjat från mig och några samtal till sos international åkte vi till bali international medical center hospital. då var hon knappt kontaktbar. en snäll doktor undersökte henne och pratade bra engelska och sjukhuset var fint och fräscht. han pratade om malaria och allt möjligt och när vi sa att vi hade varit på gili sa han: ahaaa...
hon fick ta blodprover och fick dropp och ett eget rum där vi väntade flera timmar innan testresultaten kom.
hon har dengue-feber!

det är en influensaliknande sjukdom man kan få av myggor, en av tusen på drabbade områden smittas läste jag, och det finns ännu inget vaccin. det man får göra är att dricka mycket och vänta på att det ska gå över. 5-10 dagar kan det ta innan det helt är borta. doktorn sa iallafall att det är bäst att hon spenderar natten där men att hon med största sannolikhet kan checka ut imorgon.

jag fick inte stanna så nu ska vi spendera vår första natt på mer än tre månader isär. tänk er själva! bill utan bull, piff utan puff, knocke utan smocke, adam utan eva...
hon var iallafall pigg när jag åkte men det var sorgligt ändå.
vi visste liksom inte ens vad dengue-feber var! aldrig hört talas om! såklart att vi ska råka ut för det när vi vaccinerat oss mot precis allt annat. ah.. jävla myggor vad vi hatar dom!
godnatt och sänd en tanke till pillan som ligger ensam på ett balinesiskt sjukhus i en säng bredvid en japan som ser ut som tjejen i the ring och smaskar konstant på nudelsoppa.
puss