måndag, mars 30, 2009

ubud

ja, dagen här i Ubud. Ubud är en liten stad nästan i mitten på Bali. så att bada och pressa på straden är ju uteslutet. så idag har det varit full rulle på oss! Vi vaknade efter 11 timmars behövlig sömn och gav oss ut för att utforska. efter ungefär 5 minuter fastnade vi på en marknad. å vad vi älskar marknader! massa saker, pruta, folk som skriker, försäljare som blir arga, allt! där spenderades i alla fall några timmar och lite slantar och där föddes även resans kanske mest onödiga köp. av inrednings-pernilla. två stycken svinstora, 2 kilo tunga, mosaikfat. hahaha! stolle! hon klagade att det var tungt redan efter tio meter. åter igen- backpacka va!! det är livet. efter ett tag på marknaden föddes även batik-bettan eller pink lady, en ny väska till vår väskfamilj. har vi berättat om den? den består nämligen av Flameblackmotherfucker 2, Roxanna (roxy), Elefanten, Obama och nu även batik-bettan som är minst sagt välkommen. våra stora ryggsäckar vägrar vi ens döpa, dom är inte värda det, och verkligen inte välkomna in i familjen.
hursomhelst, marknaden var mycket trevlig och vi gillar Ubud, synd att vi har så lite tid. imorgon drar vi nämligen tillbaka till seminyak, våra bögar, och vår packning.
efter marknaden gick vi till monkey forrest och kikade på apor. det är alltså en stor djungel med massor av apor och stigar som man går på. dumma turister matar dom även med bananer men då blir dom mer eller mindre överfallna. vi höll oss på avstånd, strosade en stund och gick sen ut, av ren rädsla. huh! alldeles för många apor nära på samma gång.
fan, nu dör datorn. vi hörs imorgon helt enkelt!
puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar