torsdag, juli 16, 2009

aaah!

ursäkta för bloggtorkan!! verkligen!

det är bara det att vi har väldigt upptagna och lite utbrända. vi har nämligen börjat jobba för rädda barnen.

jobbet går ut på att på morgonen traskar vi till kontoret som ligger nära här och befinner oss på morgonmöte klockan 9. det är trevligt och alla som jobbar där är goa och unga ochg hälften svenskar. på mötet bestämmer man dagens budjet och hur många "salg" man ska ta på dagen. sen delas man in i grupper av teamleadern på antingen två eller tre personer. därefter får man en location, som kan vara i princip var som helst. första dagen fick pillan köra en lånebil 2 timmar utanför oslo tillsammans med ett norskt par. man åker iallafall bil/trikk/buss dit man ska och man tar med sig sina räddabarnen-ryggsäckar och tröjor och sitt "stand", alltså en disk. den smäller man upp på ett torg eller utanför nån stormarknad och sen står man där hela dagen och försöker få folk att stötta rädda barnen.

mentalt nedbrytande. otroligt påfrestande. efter 200 nej och ilskna människor har man inte mycket hopp för nåt, inte för livet. och man får stå där till halv tio på kvällen om så behövs.
så ja. detta jobbet håller ju inte i längden. men, det är väldigt sköna människor och vi får 1000kr om dagen fast lön plus bonus, och man träffar roligt folk, så det är ju inte helt åt skogen. idag stod vi två tillsammans och då hade vi skitkul samtidigt som vi sålde det vi skulle. då kändes livet fint igen. och det är flashig sommarfest på nåt flashigt uteställe på lördag också, ojoj. så vi står ut lite till.
pernilla har ju sitt säkrat men moa får fortsätta kika. jaja.

haha! och dagens goda nyhet!
moa är ju en mästare på att fippla bort mobiler som några vet. så när vi var och kollade på den här lägenheten allra första gången så hade vi väldigt bråttom till bussen till sverige. moa skulle bara in på toa snabbt, men så funkade inte lyset så hon tog med sig mobilen in för att lysa. såfort hon kommer över tröskeln, tappar fummelmoa telefonen på tån och sviiiisch åker den under duschkabinen. jaha? det blev nödutryckning med alla i inblandade i lägenheten men det enda som hände var att pillan likt en skicklig biljardspelare skjöt ner den i avloppshålet. och där har den stannat. tills.. IDAG!!!! lotta klippan dahlgren lyckades gräva fram den!
vad som dock är jobbigt är att vi trodde att den var anledningen till vårt översvämmade badrum men det är absolut ingen skillnad.

nu har vi storstädat. torsdag är vår städdag, fint är det!PUSSS

1 kommentar:

  1. Hej!

    Kan tänka det kan vara segt att stå en hel dag för Rädda Barnen (eller vilken organisation som helst för den delen), och mestadels bara få huvudskakningar eller undvikande blickar till svar, när man själv ska försöka vara käck och tillmötesgående... I ärlighetens namn är man ju i regel inte själv så glad över personer som försöker haffa en när man i lugn och ro vill uträtta sina ärenden...

    Det vore väldigt roligt om du Pernilla kan/vill komma på min och Pers 30- resp 35-årsfest! Fast vi fattar ju om du inte åker från Oslo bara för det...

    Ha det bra!

    SvaraRadera