lördag, augusti 29, 2009

lördag

dag är det lördag och det märks på osloborna och självklart på oss! moa har gjort stan med sven och fredrik och duktiga pernila har jobbat! kvällen som kommer bjuder på avskedsfest hos vera, emils tjej, eftersom emil flyttar till barcelona i två månader och vera flyttar till wien i ett år.i väntan på detta tänkte vi bjuda på lite topplistor.

top 3 dummaste köpen hitills ( vi är bra på det där)

3. pillans minimorötter. tänkte vara ekonomisk och köra på burkmorötter (3 st), visade sig vara det vidrigaste ever, det tycktetillochmed moa som i regel gillar burkmat. konsistensen var som att äta mat som någon annan redan tuggat.
2. vi äter otroligt mycket gröt, först och främst. så en morgon kom domedagen, moas gröt var slut. what to do? jo trava ner till Kiwi härbredvid och försöka köpa fiberhavregryn. förvirrade moa kommer hem med hela jävla gryn som hur mycket man kokar dom aldrig blirtill en gröt.
1. det är lördag, dags för lyx. vi är i stan och i random affär på väg hem köper vi varsin färsk (trodde vi) fralla. löken, mjukosten och salladsbladen var redan inhandlade. astaggade och med inget annat i tankarna kommer vi hem och lägger våra skatter på skärbrädan.tro fan att en av dom är möglig! vardagslyx va..

ja vårt liv kretsar kring mat.

top 2 dummaste missförstånden
2. moas första dag på jobbet. hon och en norsk kille åker iväg utanför oslo och står utanför en mataffär en hel dag. killenretar moa redan från början över att hon inte fattar norska. moa blir lite lätt förbannad och börjar koncentrera sig.senare har killen stått en stund och pratat med en annan kille och frågar sedan moa om hon fattade nåt av vad den andra killensa. moa svarar lite kaxigt att nej, ni pratar ju lika dumt båda två. kollegan granskar moa för att se om hon skojar och säger:han var dansk..
1. pernilla och moa är på upplärning inför sitt nya jobb. det är vi och två ungdomar till och stämningen är rätt stel och spänd.en snubbe står framme och pratar och får plötsligt för sig att vi ska köra lite rollspel. han utnämner pernilla till att spela kundutnämner sig själv till säljare och pernilla till kund. pillan är lite nervös med tanke på att hon står inför en grupp hon aldrig träffat förutoch inte riktigt har koll på norskan än. det första han frågar i det så kallade rollspelet är: chabbt spörsmål? (snabb fråga)pernilla: eh, ja, jag är svensk, det är mitt modersmål.. well..

haha, förövrigt. vi har insett vad vår stående konflikt är. matvanor- oväntat va?nej såhär är det. moa är ganska kräsen med olika smaker och kombinationer medan hon inte alls är kräsen på till exempel olika märken. typ, tonfisk som tonfisk,eldorado eller ica, spelar roll. pernilla är tvärtemot. hon äter tilexempel kombinationen fiskbullar med lingonsylt men hatar eldoradotonfisken och budgetbönor, otroligt konstistenskänslig.MEN, det stående bråket handlar om att pernilla vägrar acceptera när moa säger att hon inte gillar något. typiska exemplet: potatisgratäng. pernilla blir enormt frustrerad när vi pratar om detta eftersom hon vet att moa älskar alla andra former av potatis. moa hävdar att det är annorlunda med potatisgratängeftersom det är knaprigt. pernilla blir ännu mer frusterad eftersom moa gillar klyftpotatis. ( alltså detta behöver inte ens vara en dag då potatisgratäng är aktuellti dagens meny). efter enormt många diskussioner om att detta skulle vara en fix idé och att moa bara är fjantig har det lett till att pernilla har hakat upp sig på att moa vägrar äta knapriga saker.

BRÅK!!!!!!!!!

så här kan det låta:
p- okej jag tar det lite mer knapriga brödet då, du gillar ju ändå inte det.
m- det gör jag visst?? jag vill också ha det knapriga brödet?
p- men var inte löjlig. du gillar ju inte knaprigt, typ potatisgratäng.
m- det är väl en helt annan sak????
p- det är väl EXAKT samma sak!! du får ju stå för det du säger!
m- så knaprigt som knaprigt, oavsett vara? det är ju exakt samma sak som att du inte gillar knaprig sallad!
p- jaha nä men du gillar ju inte bränt heller.
m- det har jag väl aldrig sagt?!
p- nu är du bara fjantig.
m- ta det knapriga brödet då.
p- nä det tänker jag inte göra nu när du helt plötsligt från ingenstans GILLAR det.

osv osv osv. summa summarium av att vi sitter ihop för mycket. vem har såna bråk??? men härligt är det.haha notering: pillan kom precis hem från jobbet och moa säger: kolla jag har skrivet ett bloggis! läs!pill: MEN VAFAN JAG GILLAR JU VISST KNAPRIG SALLAD!!!ja well.. here we go again.. ha en fin kväll, nu gittar vi! puss

3 kommentarer:

  1. halloj! Kommer hem från Stationen i Noresund och läser om era strapatser och bravader. måste sova nu!!puss på er-peo

    SvaraRadera
  2. OJojoj! jag undrara hur jag ska klara av detta :P En liten fråga vad äter ni för potatisgratäng om den är knaprig? brukar dom inte vara krämiga? Ni är lite halv galna. :)
    Caroline

    SvaraRadera
  3. Skratt..

    Rolig läsning om era olika funderingar om saker och ting.
    Blir säkert så, och ni känner ju varandra utan och innan..så de är bra att ta de med glimten i ögat som ni gör, när de blir lite tjafs!

    Sen kommer er ekonomiska del att lösa sig allteftersom ska ni se! =)

    Annars allt bra i skåneland!
    Hade min kusin Anders med familj hemma hos mig igår, så de var roligt.

    Ha de bra!!

    MVH
    Rickard

    SvaraRadera